måndag 10 juli 2017

Bli bra på yoga

Här hittar du all utrustning du behöver oavsett vilken yogaform du tränar. Köp utrustning online! Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom sport och fritid. Om du tränar efter ett program kan du märka skillnad i kroppen redan efter en månad.


Om du brer på glasyren innan botten ens är klar har du inte gjort någon tårta – det enda du har att bjuda på är vackert paketerad potentiell matförgiftning. Och det handlar inte bara om handstående eller någon annan iögonfallande yogapose.

För att verkligen bli bra på något måste vi först bryta ner det i små steg. Vad bra du blivit på yoga ” är en mening jag får höra lite då och då. Jag har fortfarande svårt att handskas med den kommentaren.


Några bilder på mig i yogapositioner säger ingenting om hur ” bra ” jag är på att utöva yoga som livsstil – om man ens kan vara bra på det. Jag är inte bättre än någon annan och att ” bli bra på yoga ” har aldrig varit mitt mål. Men det är ju jag, jag fick liksom aldrig något flow från bilderna och blev heller aldrig bättre.


T ex i helgen börjar en introduktionskurs i Ashtanga- yoga på ett bra ställe. Där kan du kanske få den bas du behöver för att plocka ut dina egna.

Mycket av den yogapraktik som erbjuds på yogastudios och gymkedjor landet runt tenderar att vara generella i sitt innehåll. Men om du vill bli bra på något specifikt, då måste också din yogapraktik bli mer specifik. Här får du tips och trix på hur du kan bli bättre på positionen Malasana, även kallad djup squat. En god regel är att ta en paus om andningen blir ojämn eller hackig, eller man grimaserar med ansiktet – målet är mjuka, jämna och rytmiska rörelser.


Funderar du på om yoga kan vara något för dig? Här har vi samlat tips om vad som kan vara bra att tänka på vid val av matta. Börja med att fundera på vad du ska använda den till, och hur mycket den ska användas. Har du precis börjat med yoga och inte hunnit fastna för någon speciell form av yoga än så kan en prisvärd standardmatta som All Round Mat från Yogiraj passa.


Yoga Yoga är bra för både kropp och själ, det krävs ingen utrustning och du kan göra den hemma i vardagsrummet. Här är yogaprogram för både nybörjare och vana, yogaövningar på video och en guide till de bästa yogaprylarna. Liten guide till yoga ! Vilken form passar dig bäst ? Vill du komma igång med yoga och vet inte vilken form du ska välja? Vi klandrar dig inte, utbudet är stort och det är inte helt lätt att veta vad som är vad - och vad som passar vem.


Jämför pris på produkter och återförsäljare inom sport och fritid. Jag började träna yoga eftersom jag upplevde mycket stress i armén och jag behövde ta hand om mig själv och slappna av. Jag började även gymma och då märkte jag hur väl det passade till att träna kampsport.


Jag blev mycket smidigare och min koncentration blev mycket bättre.

Många har hört talas om yoga och vet ungefär hur det fungerar. Det är färre som har koll på vilka positiva hälsoeffekter yoga faktiskt har. Här följer en lista på vad som egentligen händer med kroppen när du tränar yoga.


Många övningar fokuserar på core och hållning. Yoga är inget du kan bli bra på utan är enbart en väg att ta hand om dig och ditt välmående. Så kom som du är och var dig själv. Det viktiga är att du har mjuka kläder som du kan röra dig lätt i. Vi rekommenderar att du är barfota men om du önskar att ha strumpor på så går det utmärkt. Med hjälp av olika andningsövningar och andningstekniker kan du lära dig andas rätt genom att kontrollera din andning!


Allt för att skapa balans i kropp och sinne! Något som du förhoppningsvis snart kommer att få känna på ! Poängen är att om jag kan få en person att fatta det här så har det blivit en skillnad till det bättre. Jag hoppas att den personen är du.


Vi har bara en kropp och det straffar sig att inte ta hand om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg