fredag 7 juli 2017

Dinosauriernas tid stream

Detta är den första naturhistoriska dokumentären om dinosaurier. Serien har återskapat tidsepoken då dessa förhistoriska jättar regerade vår planet, i sina rätta element. En kombination av klassisk naturhistorisk teknik, modern datateknik och de senaste arkeologiska fynden blåser liv i det mystiska och spännande kring denna tid. Dinosauriernas planet.


Brittisk dokumentärserie. Dokumentärserie i tre delar om när dinosaurierna härskade på jorden.

Vad vet vi om dinosaurier och dinosauriernas tid på jorden? Hur utvecklades dinosaurierna och varför dog de ut? I det här programmet lär vi oss om några olika sorters dinosaurier och hur jorden såg ut när de levde. Under flera år har Tim Haines lett ett projekt för att med avancerad datorteknik väcka dem till liv på nytt, som om kameran varit där! Vi går 2miljoner år tillbaka, till början av dinosauriernas tid.


Forskare skyllde utdöendet på råttor som åt upp dinosauriernas ägg, virusattacker, klimatförändringar, vulkanutbrott, besök av utomjordingar. Nya rön visar att den troligen är den enda dinosaurien som lever nästan helt i vatten. I motsats till de andra stora rovdinosaurierna äter Spinosaurus främst stora fiskar.


Den fångar också flygödlor och mindre dinosaurier i närheten av vatten.

Enligt Guinness rekordbok är serien den per minut dyraste dokumentärserien som producerats. Kenneth Branagh var berättarröst när serien visades på BBC. På senare tid har man hittat dinosaurier med bevarade fjädrar bland såväl dromeosauriderna som andra coelurosaurier. Dessa fynd ansågs tidigare vara det dittills starkaste beviset på att fåglarna är ättlingar till dinosaurierna. De senaste fynden av befjädrade dinosaurier visar att några äkta dinosaurier trots allt kanske kunde flyga.


DINOSAURIERNAS TID är den första naturhistoriska dokumentären om dinosaurier. Serien har Ã¥terskapat tidsepoken dÃ¥ dessa förhistoriska jättar regerade vÃ¥r planet och fÃ¥r dig att tro att du faktiskt bevittnar dem, livs levande, i sina rätta element. Mycket har skrivits om dinosauriernas utdöende vid slutet av perioden krita (för ca miljoner år sedan). Det är värt att notera att djurvärlden tid efter annan har drabbats av ekologiska katastrofer, som har raderat ut stora delar av faunan. En sådan medförde stora skiften i dinosauriefaunan vid övergången mellan jura och krita.


Get your team aligned with all the tools you. En vinterdag görs ett otroligt fynd på den engelska kusten. Det är lämningarna efter en Ichtyosaur, en väldig rovlevande reptil som härskade i havet under dinosauriernas tid.


David Attenborough som älskar fossil besöker fyndplatsen och berättar här med entusiasm historien om den stora draken. Under krita dök det upp många nya växtsorter som man kan se ännu idag, bl a barrträd och blommor. Ur några mindre dinosaurier hade de första fåglarna utvecklats. Krita var dinosaureiernas sista tidsålder.


I slutet av denna period inträffade en stor katastrof som gjorde att dinosaurierna försvann.

Vill Du se mer, klicka på bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg