torsdag 20 juli 2017

Krönikor ungdom

Men det den äldre generationen oftast glömmer är att alla ungdomar inte är likadana. Det finns faktiskt folk bland dem själva som bara är lata och giriga (även om man kanske inte kan kalla dem för ungdomar ). Att de är lata och giriga är tydligen okej, men när ungdomar beter sig så skakar de på huvudet. Säkerligen även din mamma, dina syskon och din partner.


Jag slår vad om att du också gjort det! Fan vad jag gillar den. Tänk förr i tiden när de som är gamla nu var unga. Vad tråkiga och inskränkta de måste ha varit jämfört med dagens ungdom. Och vad mycket bättre de tyckte att de var jämfört med dagens ungdom.


Däremot gillar alltid äldre att klaga på dagens ungdom. Krönika : Dagens ungdomar i Bromma är bra Brommabon Hans O Alfredsson skriver om ett möte med en av Brommas ungdomar , på lokala matbutiken. Men jag tycker inte det är konstigt att dagens ungdomar är lata eller inte orkar med skolan. Gymnasiet i dag har en väldigt hög frånvaro och även det skylls på att vi ungdomar är för lata.


Krönikor ungdom

Det är ett fenomen som alla känner till men jag vill bara understryka att det är inte alls konstigt. En krönika där eleven diskuterar på vilket sätt mobiltelefoner är bra för de unga i samhället, och hur synen på mobiltelefonen som ett beroendemedel borde ge väg åt idéer kring hur mobiltelefonen faktiskt är bra för människans utveckling. Relationen till föräldrarna kan ibland vara komplicera vare sig man är ungdom eller vuxen. Många har skämts för sina föräldrar. Här finns möjlighet för elever att skicka in texter som på något sätt handlar om konsumtion eller närliggande områden.


Skicka in passande texter till oss för en chans till publicering. Publicerade texter premieras med en gåva. Egenföretagaren och debattören Rebecca Weidmo Uvell ger i sin senaste krönika årets tips till svenska ungdomar : Sök jobben ni inte vill ha! Vuxna förstår inte att det är skillnad på att vara en ungdom idag än vad det var på deras tid.


Länge har jag gått och stört mig på att vuxna ska kommentera min och andra ungdomars attityd. Så fort man säger nått som sticker till i den vuxnas öra ska den leka lärare och läxa upp en att så säger man inte. Tycker du liksom jag att par som kysser varandra på offentliga platser har en egen plats i helvetet? Att män helst ska hållas på avstånd och inte går att lita på? Tro mig, för några månader sen var jag likadan.


Från att alltid ha dejtat män i plural har jag gått till att idag sitta och planera parresor. Jag tror att äldre människor kan tycka att ungdomarna förstör vårt språk eftersom det har förändrats mycket och det används på ett annat sätt idag än vad det gjorde förr. Ord som har betytt en specifik sak förr kanske idag betyder olika saker, eller rättare sagt används på ett helt annat sätt idag. Krönika - stressen och pressen på ungdomar En aktiv diskussion angående stressen bland ungdomar pågår ständigt i samhället. Man anser att ungdomar har en ohälsosam livsstil samt inte tar hand om sina kroppar på ett bra sätt.


Krönikor ungdom

Det var strax efter klockan på tisdagskvällen som polisen kontaktades av väktare om ett gäng med ungdomar som betedde sig illa vid resecentrum. Väktaren hade innan dess försökt föra en dialog med ungdomarna som de besvarade me som polisens presstalesperson Björn Öberg beskriver det, en mycket dålig attityd. Läs alltid det senaste om Landslag - Ungdom här på handbollskanalen. Sala-Heby Fotboll är en nyhetssida som andas lokal fotboll.


Vi levererar nyheter, reportage, TV-inslag och krönikor från den lokala fotbollen i Sala och Heby kommun. Ungdomen är en tid då pubertetsutvecklingen och hormonstormarna är stora. Förändringar sker inte bara fysiskt utan även känslomässigt och själsligt. Synen på dig själv skiftar och det kan vara både spännande och skrämmande.


Du beter dig som en rebell, tar risker, utmanar auktoriteter och känner dig odödlig. Det verkar som att begreppet ungdom används när man vill beskriva en kategori som inte uppfyller FN:s definition av barn. Det är dessutom svårt att se skillnad på en 17-åring och en 18-åring så det är inte konstigt att vi får samtal om ungdomar som festar.


Turligt nog är ungdomarna både trevliga och duktiga på att berätta om sin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg