torsdag 23 juni 2016

Trotsiga barn 4 år

Barnet är aktivt, nyfiket och roligt. Det kan bli en kamp om makten hemma och till synes små motgångar kan göra barnet rasande. Nu är barnet inte lika lätt att avleda längre.


Jag tycker inte att mina barn är ” trotsiga ”. Första barnet är otroligt följsamt (på gott och ont).

Andra barnet har en starkare vilja. Visst kan jag väl känna igen att andra barnet har gått igenom något i 2-årsåldern och första barnet , som är år , känns som en liten tonåring emellanåt. Tyvärr är nog detta ett typiskt - års beteende. Leo har varit en ängel sen han föddes.


Sovit hela nätterna sen nyföd accepterat allt. Enda gången han gråtit är när han varit hungrig eller bajsat på sig. Kort sagt han har alltid varit superlugn och snäll.


Sista veckorna är han förbytt (fyller år , feb).

De explosiva barnen beskrivs ofta som trotsiga , manipulativa och uppmärksamhetskrävande. Men det handlar inte om det. Barn beter sig bra om de kan, säger Ross Greene, psykolog och forskare vid Harvard Medical School. Disciplin idéer för en -åring som är trotsig Övergången från barn år till tidig barndom kan vara frustrerande att föräldrarna på grund av ett barns ökad tendens att agera ut. Sixtinska kapellet - Roms andra namn är ‘Den eviga staden’, men det hindrar inte vissa monument från att börja förfalla.


Min son är nyss fyllda år och har (tror jag iallafall) hamnat i någon form av. I den här åldern har barn ofta mycket fantasi. De pratar mycket, ställer många frågor och är nyfikna på andra personer. Barn blir alltmer säkra i sina rörelser och klättrar, balanserar och använder kniv och gaffel.


Många gillar att pyssla. Snarare hoppas jag att något i boken kan få dig att se på situationer ur en lite annan synvinkel. Så att du, med dina fel och brister, tillgångar och talanger och med kärleken till ditt barn som motor, aldrig slutar att reflektera över och utvecklas i ditt föräldraskap. Ny bok från Psykologiguiden av författare psykolog Jenny Klefbom. FRÅGA: Jag har en liten flicka som är år och månader.


Min flicka var förut en glad och snäll flicka hela tiden och brukade lyssna på vad jag säger, men nu har det ändrats. Nu börjar hon skrika så fort jag pratar med henne eller slänger sig själv på marken och gör sig illa. Om barn får göra den här typen av val som kan omsättas till olika sammanhang, så lär de sig att vara med och fatta beslut.

De lär sig också att det blir en snabb och direkt konsekvens om avtalet inte följs. Låt barnet få vara med och påverka hur de dagiga rutinerna ska se ut, som att stiga upp, äta frukost och gå till skolan. I en studie följde forskare barn i åldrarna 8–år i år för att se hur det gick för barnen senare i livet. Det visade sig att de barn som varit mest trotsiga var det som hade störst chans att bli framgångsrika senare i livet, i alla fall i fråga om inkomst och karriär. Barn som är runt fyra år kan mycket väl bli klängiga igen.


Barn runt tre är ofta kaxiga och glada över sin självständighet, medan barn mellan och års ålder mycket väl kan gråta när mamma eller pappa lämnar dem. Du är tillräcklig är för barn från till år. Barnuppfostran handlar om rutiner, regler, kärlek, umgås med barnet , att vara en förebild och välja sina strider. Självkänsla och självförtroende till ditt barn.


Med rätt metod kan du förebygga trots. Vi har en son på snart år som alltid har varit väldigt aktiv. Aldrig stilla, mycket spring i benen. Den senaste tiden har han börjat göra en del hyss.


Han har till exempel bitit sin kompis, slagit en pinne i pannan på en äldre kille som fick en bula, puttats, röjt och varit väldigt stökig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg