tisdag 7 juni 2016

Böcker om parterapi

Välj bland miljoner titlar! Alltid fri frakt över 1kr. Med Nextory får du tillgång till de bästa titlarna i din mobil och surfplatta! Bra böcker om parterapi och parrelationer.


Böcker om parterapi

Det finns ett antal bra böcker om parrelationer, samtalsterapeuter och parterapi. De bästa böckerna som är riktigt läsvärda för par som vill reflektera över, diskutera om eller komma närmare varandra i sitt förhållande är. Köp billiga böcker om Psykoterapi i Adlibris Bokhandel. För dig som älskar böcker ! Alla förhållanden kan inte räddas av parterapi och det finns många saker som ni kan börja med innan ni går till en parterapeut eller samtalsterapeut. Ni kan börja med att prata med varandra och vad ni upplever som problem och som stöd i detta kan ni läsa någon av alla bra böcker som finns om parterapi , familjeterapi och samtalsterapi.


En gång i tiden kanske den viktigast boken för dig som ville lära sig arbeta med parterapi utifrån EFT. Men den är idag gammal och skulle behöva uppdateras men jag rekommenderar den ändå varmt. Det nuvarande ögonblicket är det enda som finns. En sprituell bok om kraften i nuet. En hel del om lustiga saker om terapeuter som erbjuder effektiva terapisamtal för par kommer det att skriva om här.


Förutom detta presenteras komiska citat eller detaljer om terapeuter som tillhandahåller effektiva parterapier. Man kan aldrig veta för mycket gällande en parterapi. Jag lever i en lycklig relation och ser ingen anledning till att gå i parterapi. Vi har däremot läst denna bok och gjort övningarna.


Köp två ex och läs ett kapitel i taget och prata om det sen. Det bästa är att komma fram till att vi gör ”rätt” och kan fortsätta vara lyckliga! Det är den första boken som presenterar metoden IBCT (Integrative Behavior Couple Therapy) på svenska.


Böcker om parterapi

Den vänder sig till KBT-behandlare som vill börja arbeta med par och till behandlare som redan arbetar med parterapi och vill öka sin kunskap om hur man kan göra det ur ett inlärningsteoretiskt perspektiv. Om du är nyfiken på vem Susan Johnsson är och vad som driver henne så kan du besöka hennes hemsida på Hold me tight Du kan också titta på denna video där hon intervjuas om sin bok : ”Hold me tight” Hon talar en hel del om hur hennes teorier och metoder får stöd i medicinsk forskning ”Kärleken behövs för att vi inte ska blir. Parterapi hjälper många gånger även individuellt, men om relationen är på upphällning på grund av att den ene mår dåligt av sådant som den andre inte kan styra över eller har varit delaktig i, så kan jag rekommendera att han eller hon först lossar på de knutarna. Det här är en bok som handlar om att leva väl.


En bok om relationen till dig själv. Parrelationer – Kärlek, intimitet och samlevnad i en brytningstid bygger på forskning om vad parterapeuter anser om kärlek, intimitet och sexualitet. Denna forskning har förändrat hennes syn på vad parterapi kan vara, vilken roll terapeuten spelar, och vilken kunskap som krävs för att omfatta den komplexitet som kärleken återspeglar i vår tid.


Men parterapi handlar också om att se och uppskatta varandras förtjänster och positiva sidor. Kanske upplever ni att ni. Några av dessa har bra webbsidor om parterapi och samtalsterapi samt även prisindikationer.


De parterapeuter som erbjuder erkänt bra terapisamtal för par kommer ges möjlighet att annonsera här när webbsidan om parterapi är klar. I en parrelation stöter de flesta någon gång på problem som riskerar att försämra relationen och kanske leda till separation. Det kan handla om flera saker, som till exempel olika åsikter om egen ti ekonomi, barnuppfostran, relation till svärföräldrar, om olika behov av närhet och sex eller om kommunikation som inte fungerar.


Böcker om parterapi

Vi är utbildade i KBT, Unified Protocol, parterapi och mindfulnessbaserad kognitiv terapi, samt har erfarenhet från chefs- och ledarskapsuppdrag. Vi är författare till boken Må bra som förälder - Psykologernas strategier för småbarnsåren. Träffa oss på vår privata mottagning i centrala Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg