fredag 10 juni 2016

Hindersprövning kostnad

Hindersprövning kostnad

När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg från Skatteverket. Intygen skickas hem till er och gäller i fyra månader. Giltighetstiden för intygen går inte att förlänga.


Om ni inte har gift er inom fyra månader behöver ni göra en ny ansökan om hindersprövning. Innan ni kan gifta er i Sverige, eller inför svensk myndighet utomlands, måste ni ansöka om hindersprövning och motta vigselintyg som bevis på att den är godkänd. Ansökan är en formalitet som innebär att Skatteverket ska bekräfta att det inte föreligger hinder för att ni ska få vigas. För att få gifta er, eller registrera partnerskap, måste båda två vara över år, ni får inte vara nära släkt med varandra och ingen av er får gift med någon annan.


Att ni uppfyller dessa krav visas genom en så kallad hindersprövning. Inte ens portot om du går och lämnar in den hos Skattemyndigheten. För oss tog det ca två veckor innan vi sedan fick den godkända hindeprövningen hemskickad!


Hindersprövning – Innan man får ingå äktenskap skall Skatteverket göra en hindersprövning. Syftet är att kontrollera att det inte finns några hinder för giftermål. Läs mer om hindersprövning och äktenskap här på Juridik På Internet!


På hindersprövningen kommer då att stå att anmälan om efternamn gjorts och detta oavsett om man kommer att byta namn eller inte. På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Ladda ner hindersprövningen. I hindersprövningen skall ni lämna uppgifter på om någon av er varit gift tidigare, om i sådana fall, uppge antal gånger.


Ni får även intyga att ni inte är nära släkt med varandra. Ansök om hindersprövning hos Skatteverket i god tid. Ni ska också anmäla vilket efternamn ni ska ha efter vigseln.


Handläggningstiden är 3-veckor. Observera att intyg om hindersprövning är giltigt i enbart månader. Kostnad för borgerlig vigsel. När ni bokar vigsel skall ni också kontakta Skatteverket och ansöka om hindersprövning.


Ni får då ett Intyg om hindersprövning som lämnas till prästen före vigseln. Att vigas i kyrkan kostar inget om man tillhör Svenska kyrkan och betalar kyrkoavgift. Den svenska lagen hindrar par att gifta sig om någon av parterna är under år, om paret är nära släkt eller om någon av parterna redan är gift eller har ett registrerat partnerskap.


När du fått ditt Intyg hindersprövning tar du kontakt med någon av kommunens vigselförrättare (kontaktuppgifter hittar du i rutan Kontakta oss ) och överlämnar intyget. Det används som underlag till protokoll och vigselbevis. Ni kommer överens om vilken dag, tid och plats som vigsel ska ske. Ni ansöker om hindersprövning hos Skatteverket. Blanketter finns att skriva ut på Skatteverkets webbsida eller besök ett av Skatteverkets servicekontor.


Hindersprövning kostnad

Beställ intyg om hindersprövning. Före ett giftermål ska det prövas om det finns något hinder mot äktenskapet - en så kallad hindersprövning. Detta fyller ni i och skickar tillbaka till Skatteverket. Om hinder saknas utfärdas intyg hindersprövning och intyg vigsel, som gäller i fyra månader.


Anmälan om efternamn görs hos Skattekontoret och kan göras i samband med ansökan om hindersprövning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg