onsdag 29 juni 2016

Bästa stranden mauritius

Vi har över års erfarenhet. Välkommen till Globetrotter. Gratis bokning, fantastiska priser. Upp till rabatt i Mauritius. Sista minuten-erbjudanden.

Stranden är cirka km lång, med vit pudrig korallsand. Kantade av rakryggade palmer och med ett turkost hav som sakta rullar in. För den aktiva resenären finns det dock massor att göra, mer om det i kommande inlägg. Mauritius stränder är – med några få undantag – vita och mjuka.


Så vart bor man om man har förmånen att åka hit? Denna erbjuder den typiska vyn med vit sand och vajande palmblad och har av många klassats som den absolut bästa stranden på norra Mauritius. Flera av stränderna i norr, som ser lika fantastiska ut på bil bjuder trots det på lerig havsbotten och vassa stenar och koraller, så var noggrann med att i förväg ta reda på hur stranden.


Hon säger att detta absolut är den finaste och bästa stranden på ön.

Bästa stället att simma på denna sidan ska enligt Marley vara stranden i Pereybere. Själva väljer de alltid att komma hit. På ön finns dock flera stränder , alla lockar olika grupper av semesterfirare.


Cerfs är östkustens mest berömda utflyktsmål. Det är en liten ö med makalös vacker strand , turkost vatten och skuggande casuarinaträd. Hit kommer man på katamaranutflykt eller med motorbåt från fastlandet. På vissa ställen kan delar av stränderna vara förbehållen gästerna på lyxresorten, men det finns gott om offentliga stränder där både turister och lokala invånare samlas och solar, badar och grillar tillsammans. Det är förbjudet att ta korallbitar man själv plockat på stranden ut ur landet, men smycken och prydnadssaker av korall får man ta hem.


De bästa stränderna på Mauritius. Att hitta en strand med härlig vit sand är inte svårt på Mauritius. Välj om du vill koppla av bland vajande palmer, testa på dykning eller kanske ta dig ut och prova någon av de vattensporter som erbjuds. Liten men populär strand på norra sidan, mellan Grand baie och Cap malheureux.


Populär strand nära Grand baie. Belle Mare Plage har två närbelägna 18-håls golfbanor, med fri greenfee för sina gäster. Här finns flera smakfulla hotell och resorter.


Om du älskar snorkling har du kommit rätt.

Revet ligger 2meter ut från stranden men de flesta hotell har egna gratisbåtar som tar dig ut till revet. Har du turen att bo på ett hotell vid stranden kan du låna en solstol gratis. På ön råder också ett mikroklimat som ger snabba väderförändringar. Svarta regnmoln kan ruva en bit bort, medan solen skiner på din strand. Nästan alla bra stränder är upptagna av lyxhotell, det finns bara ett par som är öppna för alla.


Flera hotellstränder har äkta paradiskänsla, med korallsand och vajande palmer, men det finns de som bara ser bra ut på bil där botten är dyig, korallreven för vassa eller sanden trist – speciellt på nordkusten. Eagle Beach på Aruba har utsetts till en av Karibiens absolut bästa stränder av både USA Today och Condé Nast Traveler. Vi kan bara hålla med.


Sanden är nästan fånigt len och vit, och stranden är så lång att du blir trött i benen av att traska längs hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg