onsdag 22 juni 2016

Bergamo linbana

Vi förhandlar så att du slipper. Tänk på att forumet är till för att sprida tips och råd om resor. Visa respekt och använd alltid en vänlig ton.


Det är inte tillåtet att göra ett inlägg i. Città alta (den övre staden) och Città bassa (den nedre staden), vilka är sammanlänkade med en linbana och promenadvägar. Men de flesta svenskar har brått i väg på andra turistäventyr och ger inte den vackra bergstaden en chans.

Bergamo , som grundades år f. Här är absolut värt att stanna några dagar: för matupplevelsen, museerna och de gamla kvarteren i Citta Alta, gamla stan, som ligger på en berghylla ovanför den nya staden. Alta (den övre) och Bassa (den nedre), som är förbundna med en linbana och promenadvägar. Har du behov av kontanter, hittar du både bankomater och växelkontor i ankomsthallen. Därutöver har flygplatsen bland annat ett litet apotek och ett turistkontor, där du kan få information om närområdet. Denna gång tog vi inte linbanan utan tog oss ner till fots.


Efter en kort promenad var vi tillbaka vid linbanans start och fortsatte genom tunneln. Från buss stationen där vi tidigare gått letade vi oss in mot gamla stadsdelarna. San Vigilio Funicular temporary suspended service guaranteed by Linea 21.

Vi som bara ville ha det skönt och ägna oss åt varandra tyckte det var toppen. Vi åker först en kortare linbana , med gondoler som tar personer, upp till stationen San Michele, där vi byter till en längre linbana med gondoler som tar personer. Det ar en himla mysig stad! I staden finns två centrum.


Den andra roterar också! Förutom pizza blir det pasta med svärdfiskrom och sedan lättstekt tonfisk till huvudrätt. Man lever väldigt bra här.


För att ta sig upp till den höga staden kan man ta linbana , och här möter en vacker gammal stad med trånga gränder, charmiga restauranger och vacker utsikt. Som Italienare tycker jag att flertalet turisstäder är mycket överskattade, medan andra totalt saknar den turism som förtjänas. Staden är uppdelad i två distrikt som förbinds med en linbana.


We recommend all passengers to get to the airport as early as possible to allow ample time for check-in, security and boarding formalities. Det finns luftkonditionering och ett rymligt badrum med badkar eller dusch i varje rum. En varierad frukostbuffé serveras varje morgon. Fortsätt österut och du kommer till Franciacorta, ett område där druvor blir till sprudlande mousserande viner som idag har samma kvalitetsklassning som champagnen.


I norra Italien finns ett par vackra sjöar. När jag var i Milano besökte jag Lake Como. Vad finns att göra i Lake Como? Tyvärr var de lite dimmigt och mulet då vi var där uppe.

Här finns flera fantastiska byggnader bl a kyrkor och muséer. Under en konferens, kickoff eller annan gruppresa ger en aktivitet ett skönt avbrott. En fysisk aktivitet kombinerad med naturupplevelser i Italiens magiska landskap. Ta en drink bland filmstjärnor eller drick vatten direkt från bäcken.


Sov i en lyxsvit eller i en knarrig våningssäng bland bergen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg