måndag 27 juni 2016

Hur vet man att mensen är påväg

Jag har ganska oregelbunden mens. Jag brukar dock märka av ägglossningen så två veckor senare använder jag binda utfall att om jag ska någonstans där jag inte snabbt kan fixa det om mensen kommer. Jag brukar känna när det börjar så är jag hemma hinner jag fixa mensskydd innan det är för sent.


Du kommer att kunna gissa ungefär när du ska få din första mens - bara du vet vilka tecken. Här är dolda tecken på att Att blödningarna förändras är faktiskt det första tecknet på att du är påväg tills du sedan slutar att få mens. Baaam och FRIDA splainar mensen !

Hälften av jordens befolkning kommer få, har eller har haft det. Men visste du att många kvinnor blöder för mycket och har smärta helt i onödan? Dessutom vet både män och kvinnor för lite om mens. Att blöda ska inte vara läskigt, äckligt, förknippat med skam eller onödig smärta. Jag är femton år och har kommit i puberteten, har fått allting listan ovanför och min mamma var när hon fick sin mens.


Men jag har inte fått min ännu, är orolig för att den inte kommer alls. Tänk så är jag sjuk men vet inte om det? Därför är det inte säkert att det är likadant för dig som för mig :) Jag tänkte i alla fall berätta hur jag upptäcker att mensen är på g. För min mens är inte som en klocka och kommer på exakta dagen, det kan skifta både åt ena hållet och åt andra.

Så även om jag kanske vet på ett ungefär så vet jag aldrig exakt när. Hormonnivåerna påverkas lätt av t. Har precis haft mens , förra veckan, trodde liksom att min skengraviditet skulle lä gga sig. Jag VET att det är dumt att inte skydda sig till 1, så såna svar undanber jag mig, men fördelen med att mensen försvinner skulle ju vara att man just slapp detta (ja, jag vet också att det finns sjukdomar, den upplysningen kan också hoppas över i ev. svar :-). Men det är superskönt att läsa i din blogg, man blir licksom lungnare av att veta hur allt fungerar! Finns det helt enkelt nåt sätt att kolla om man verkligen ÄR i. Ska besöka dig mera nu!


Det är super att du har den här bloggen. Tack PS:Du måste inte svara på DET HÄR! Man tror sig ha samma beteende som alltid vilket man inte har.


Det går inte att göra något åt det vilket man har förståelse för eftersom att föräldrar också varit i samma sits. Vid puberteten är det extra viktigt att sova rätt antal timmar. Man är så tidsoptimerad att man till och med avslutar folks meningar. Ofta är det här något som främst andra reagerar på.


Svegot kommenterar kaoset i Kronogården vid Joakim Lamottes besök. Hur ska vi ta oss ur detta när AB Sverige är oförmögen att lösa problemen. Den som röker får sin sista mens två år tidigare än den som inte röker. Du kan boka en tid hos en gynekolog för att få svar på om du kommit in i klimakteriet.


En sak som jag tror kansken kan vara tecken på att den kan komma tillbaka är att jag har fått lite finnar i ansiktet.

Hur vet man när den är påväg ? Jag behöver verkligen min mens just nu då jag är benskör. Jag vill inte bli normalviktig, eftersom jag aldrig varit det och jag tycker redan att jag ser. Du har gått upp eller ner i vikt.


Ibland kan utebliven mens bero på att du är gravid. Värmevallningarna och svettningarna kan göra att du ofta vaknar på natten. Om du känner dig nedstämt och oroar dig mycket så kan även detta ge sömnproblem. Det tar ofta något år innan mensen helt försvinner. Mensen försvinner helt.


Klimakteriet pågår sedan i några år till efter att mensen har försvunnit. Ett tydligt och tidigt tecken på graviditet är att du inte får någon mens. Det här är andra saker som kan vara tecken på att du är gravid: Dina bröst ömmar och spänner.


Du mår illa och kanske kräks, särskilt på morgonen. Du får mindre matlust. Jag är en tjej på år som har fått min första mens för ca vecka sen och nu så får jag nån genomskinlig klägga från min slida och den är väldigt kladdig det är inte som flytningar och jag måste ha binda för det går igenom med trosskydd vad ska jag göra?


Du är känslig för vissa lukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg