fredag 24 juni 2016

Gaser i magen gravid

Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gasig i magen när du är gravid.


Svullen mage och gaser är vanligt hos gravida. Fostret tar upp extra utrymme i magtrakten vilket gör att gaserna samlas på ett mindre område i tarmarna än vanligt.

Känslan av att vara svullen och av att ha ett ständigt behov av att fisa, kan kännas jobbigt. Gas i magen och i tarmarna är något som alla har. Gasen består av luft som du sväljer eller som bildas i tjocktarmen när kroppen bryter ner mat.


Att ha gaser kan göra att magen sväller och att du får ont, men är oftast inte farligt och beror sällan på en allvarlig sjukdom. Orsaker till gaser i magen Gaser uppstår främst när kroppen bryter ner mat och när vi sväljer. Man kan även få ökad mängd gas när man dricker kolsyrat vatten eller läsk, eftersom kolsyrade drycker innehåller gas.


Andra orsaker till gaser i magen kan vara exempelvis dyspepsi, känslig mage. Ja jag kanske är gravid.

Har den senaste veckan varit extremt gasig i magen , det luktar så sjukt illa att min sambo och min dotter byter rum, när går detta över? MF men har kollat upp det och bebisen lever går in i vecka nu. De allra flesta av oss har någon gång upplevt besvär med magen i någon form. Diarré, förstoppning, gaser eller mer diffusa symtom som magknip, ballongmage och uppkördhet är vanligt förekommande. Här nedan hittar du olika produkter som kan lindra besvären med gaser , orolig mage och IBS på olika sätt.


Förstoppad under graviditeten. Har du trög mage och upplever att det är svårt att bajsa ordentligt? Läs mer om förstoppning under graviditeten på Babyhjälp. Här är väldigt tidiga tecken på att du är gravid. Molvärk En molande värk i nedre delen av magen kan bero på en rad saker, bland annat ägglossning och att mensen är på gång.


Men det är också ett vanligt tecken på att du är gravid. Jag är helt uppsvullen och bullrig i magen inte skoj alls. Läste något om att det ofta kommer i slutet av graviditeten, men jag är ju i början nämligen 12:e veckan.


Gravid vecka gaser i magen. Trög mage kan göra det svårt att bli av med gaser , något som leder till uppblåsthet och obehag. Om gasbesvären i huvudsak uppkommer efter att man har ätit mjölkprodukter kan det bero på att kroppen inte kan bryta ned sockret (mjölksocker, laktos) i. Visst finns det receptfria läkemedel som du kan ta mot gaser i magen då du är gravid !

Det som är så fiffigt med just dessa läkemedel är att de utgör sin effekt lokalt i magen , där de löser upp gasbubblorna, vilket gör att de inte tas upp av övriga kroppen. Ibland kan man ha så mycket gaser i magen att den svullnar upp som om man vore gravid. Det är pinsamt och är ofta en bidragande orsak till återkommande magknip. Det är lätt att känna sig obekväm över den enorma uppblåsta magen i sociala tillfällen och kan kräva en ny garderob några storlekar större.


Du är extra känslig för gaser. Vissa människor är helt enkelt mer känsliga för gaser än andra. Det betyder att även om du inte nödvändigtvis producerar mer gas än normalt, har du mer besvär av gasen. I så fall kan det vara läge att uppsöka en läkare, eftersom du kanske drabbats av IBS, eller Irritable Bowel Syndrome. Det är så att jag inne i vecka och jag måste säga att jag får mycket gaser och magen svullnar efter att jag har ätit mat ibland har jag försökt kolla vad kan det va för mat som gör att jag får kramp i magen det har jag haft innan jag va gravid , men problemet är när jag får kramp då är magen svullen också så det kan ta en.


Besvär av gaser kan bero på att man ätit gasbildande mat som vitkål, brysselkål, blomkål, ärtor, vetekli och bönor. Infektioner av bakterier, virus eller parasiter kan ge svullen buk. Ibland tillsammans med diarré, kräkningar och illamående, ibland med svullen mage som enda symtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg