måndag 25 januari 2016

Spotify betalning per låt

Här redovisas några exempel på hur mycket en spelad minut i radio och tv ger i pengar, samt hur mycket en stream i en digital musiktjänst är värd. Minutvärdena förändras flera gånger per år, vilket beror på att beloppen kan variera mellan våra utbetalningar. Läs om innehållet i våra utbetalningar.


Företaget meddelade också att man har planer på att hjälpa artister att sälja varor och biljetter via sin webbplats och appar. Det är gånger så mycket som radion betalar per användare.

Om man klickar in på artisten Tomas Heed så får man se hur många spelningar man har per månad. Just nu har min låt spelats 1gånger. Mitt mål för året var ju att komma upp i 10’0lyssningar så det är en bit kvar.


Byt låt så ofta du vill. Lyssnare per månad: Artistens genomsnittliga antal lyssnare per månad. Köp: Produkter du kan köpa av artisten. Innehållets tillgänglighet beror på artisten.

Hitta en artistprofil Desktop och webbspelare. Spotify har all din favoritmusik. Sök efter en artist eller högerklicka på en låt eller ett album och välj Gå till artisten. Svaret beror givetvis på hur uppdelningen mellan artister och skivbolag ser ut. SEK – öre – till artister och skivbolag.


We and our partners use cookies to personalize your experience, to show you ads based on your interests, and for measurement and analytics purposes. Initialt behöver du en internetuppkoppling för att kunna ladda ned. För att hålla din musik och dina podcasts nedladdade måste du gå online minst en gång var 30:e dag och fortsätta ha en Premium-prenumeration. Artister som är anslutna till stora skivbolag betalas mångfaldigt mer per spelad låt än artister på små bolag. Fler frågor om betalning och ersättning.


Måste min låt vara utgiven på ett skivbolag för att jag ska få. Det motsvarar ungefär fyra till fem öre. Varierar mellan länder.


Men, skriver bolaget på sin hemsida, ersättningen varierar mellan olika länder och olika artisters avtal. Dessutom är det inte bara artisten som får betalt. När man har en låt som spelar in några $ per år tänker jag att det inte spelar så stor roll.

En EP 3-låtar kostar $på Record Union, €per år på Spinnup. Hur kan jag få ut det mesta av alla dessa fördelar? Du har en månad gratis, men när dessa dagar är över måste du betala dollar per. I dag finns en nästan oöverskådlig mängd musik, film och video på internet. Eller ungefär vad en ”halvdan gatumusiker får på en dag”, som Uggla uttryckte det.


Men slå ut det per lyssning och du får 003.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg