tisdag 19 januari 2016

För mycket lycka

Boka Lyckås Gård och spara upp till med Agoda! Man Booker International Prize. Skickas inom 2-vardagar. Boken har st läsarrecensioner. Fraktfritt över 1kr.

Den här novellsamlingen föll mig definitivt i smaken. Som i mästerstycket ”Trä”, där en tapetserares känsla för trä förmedlas med sinnlig expertis, och där inget mera dramatiskt händer än att han bryter benet i skogen och på så sätt väcker sin fru ur hennes letargi. För mycket lycka består av tio hudnära berättelser. Jag hann dessvärre inte särskilt långt innan jag var tvungen att lämna tillbaka boken. Hon har en egen stil att skriva och bygga upp sina noveller.


De är mest betraktelser som bara ”är”, utan att avslutas med en poäng. En del känns inte som de har någon poäng alls och som att de slutar mitt i en berättelse. Planera för din lycka är en unik kalender skapad för att ge dig mer balans i livet.

Alice Munros böcker älskas av läsare och kritiker över hela världen. Du får hjälp att se över dina prioriteringar och vanor för att ­kunna fokusera på de saker som betyder mest för dig och ditt välmående ­Kalendern är designad för att hjälpa dig att nå dina långsiktiga mål genom att införa små dagliga rutiner, som på sikt får stor effekt. Till slut gäller det för tryffeljägaren att inte falla för frestelsen att gräva upp omogna fruktkroppar i närheten av den mogna, istället får man vackert vänta en vecka och sen gå och pröva lyckan igen.


Tålamod är viktigt för tryffeljägare”, säger Christina Wedén. Det är en berättelse om Rysslan om kvinnlig frigörelse och om kärlek. Finstämt och intressant. Betyg: Välarbetade noveller jag är glad att jag har läst, men inte fullt min stil. Ett långlopps upplopp är en plats för lycka och lättnad.


Frågan om det är lycka på kort eller lång sikt är inte så lätt att besvara. Har kläder någon social effekt som kan leda till långsiktig lycka i ditt fall? Sundhage har själv fått uppleva hur en straffläggning kan fungera som en brutal vattendelare mellan lycka och besvikelse. Det här är höstläsningen man inte kan vara utan.


Dagens Nyheter Den variationsrikedom som Munro lyckas åstadkomma innanför så pass snäva ramar är häpnadsväckande. Det gäller att ha intuition som bokbloggare eller bara tur och den här gången hade jag det. För bara tio-år sedan var sambandet mellan ideologi och livsstil mycket tydligare än i dag, hävdar Byager. De kläder man hade och den mat man åt visade vem man var och vad man stod för.


I dag serverar de flesta av oss rester ena dagen, pizza den andra - och ekologiskt odlade grönsaker den tredje.

Den visar sig handla om en verklig person, Sofia Kovalevsky, en ryska som var matematiker och romanförfattare och som bodde i Stockholm. Den historien var fullständigt häpnadsväckande den också - men som då visade sig vara verklighetsbaserad. Jag vill hävda att tendensen att insistera på att lyckan är livets slutmål redan i sig har politiska implikationer.


Det är inte omöjligt att tänka sig lyckans politik som en politik för frigörelse. Nietzsche för -knippade lyckan med de fria och stolta, med övermänniskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg