måndag 25 januari 2016

Konståkning vm 2017

SVT sänder tävlingarna. Här är det viktigaste du behöver veta inför VM. Vi kan utlova två dagar av fart och spänning. Missa inte när världens främsta lag i synkroniserad konståkning från över länder tävlar om medaljerna!


Följande år har den regerande mästaren oftast inte rymts med i VM -laget, då det dykt upp nya, ännu yngre förmågor som är ännu säkrare i sina trippelhopp.

Tävlingarna var de 107:e i ordningen och arrangerades av ISU. Det tävlades i fyra grenar – männens singelåkning, kvinnornas singelåkning, paråkning och isdans. Tävlingen tar plats i Borås ishall den 11–januari. Synkrokval genomfördes i Mölndal den november–december.


Ett härligt par med mycket energi i sin åkning. I helgen är det dags för säsongens sista stora konståkningstävlingar. VM i synkroniserad konståkning äger rum i Colorado Springs, USA, och Sverige deltar med två lag: Team Surprise och Team Boomerang.

Alexander Majorov gjorde ett fint åk i kortprogrammet och fick 79. Möjligheten att få arrangera tre internationella mästerskap i konståkning med Stockholm som värdstad och bara några år emellan, stärker oss”, säger Svenska konståkningsförbundets ordförande Katarina Henriksson. Biljetterna släpps via AXS. Fjärde och sista gruppen i herrarnas fria program från konståknings - VM i Ostrava, Tjeckien. Det är redan klart att huvudstaden arrangerar EM i konståkning nästa år.


Världens främsta lag i synkroniserad konståkning från över länder tävlar om medaljerna. I år är Sverige representerade av tre välmeriterade åkare, med chans på goda placeringar. TV4-Gruppen och C More sänder från tävlingens alla dagar med Katarina Hultling och Filip Stiller på plats att kommentera det europeiska startfältet.


Isdansparet Jussiville Partanen–Cecilia Törn var nöjda direkt efter sitt korta program i konståknings - VM. Någon minut senare var de däremot missnöjda, eftersom poängen bara blev 522. Titta på VM i konståkning - fr 31.


Arenan är Finlands största tjänst för webb-tv och -radio. Yle Arenan erbjuder radio- och tv-program. Nu kan DN avslöja planerna på att göra det till ett av de största mästerskapen i sporten någonsin.


Vi funderar på att använda Telearena. Konståknings - VM kan läggas i Telearena.

Nytt sedan vinter-OS i Sotji är att det tillkommit en lagtävling i konståkning där samtliga discipliner ingår. Beslutet att också söka ett VM , i samma stad och redan om två år flyttar fram positionerna för Stockholm som konståkningsdestination. Möjligheten att tillsammans med Stockholm vara värd för två internationella mästerskap i konståkning , med bara ett par år emellan, stärker oss.


Direktsändning av damernas kortprogram från konståknings - VM i Saitama, Japan. Nu har VM i konståkning börjat. I dag börjar VM i konståkning. Två svenskar är med och tävlar i VM.


Följ sändningarna på C More, Sportkanalen och TV12. Anmäl dig till våran skridskoskola redan idag! I skridskoskolan får man lära sig skridskoåkningen grunder.


En del vill bli nästa Plusjenko, andra nya Foppa. Vår filosofi är att erbjuda kvalitativ utbildning inom konståkning , där vi erbjuder träning i skridskoskolan upp till tävlingsgrupper. Vi ser till det enskilda barnets behov att uttrycka sig och gör allt för att tillgodose det behovet redan i ett tidigt stadium.


Ni hittar oss i Hägernäs Ishall i Täby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg