onsdag 6 januari 2016

Bodelningsavtal pdf

Bodelningsavtal - upplösande av äktenskap. Fyll i och ladda ner ditt dokument online. Det kan ske under ett bestående äktenskap men är vanligast vid skilsmässa eller när sambor flyttar isär. Kryss i ruta innebär att den därefter följande texten gäller.


Vad är ett bodelningsavtal ? Ett bodelningsavtal är ett juridiskt dokument där du och din partner kan dela upp olika tillgångar mellan er. Exempelvis en fastighet, bil, båt, fritidshus, värdepapper eller pengar med mera. Sambor som har fördelat tillgångarna mellan sig genom lottläggning bör upprätta ett bodelningsavtal. Tillsammans med mallen får du en pdf -fil som beskriver vilka regler som gäller vid utformandet av avtalet och vilka uppgifter det ska innehålla. Ladda ner en gratis mall för blankett till bodelning och skilsmässa med råd och tips.


Mallen innehåller exempel för enklare anpassning. Vår bodelningsavtalsmall är en gratis mall som gäller för två makar i äktenskap. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk.


Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den. Här kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. Dokumentmallen fungerar bäst i den senaste versionen.


Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Finns det någonstans man kan ladda hem en gratis mall för bodelningsavtal ? Mallar som är i pdf -format har begränsad redigeringsmöjlighet och kan inte sparas ifyllda med exempelvis Adobe Reader. Det finns dock gratisprogram som kan hantera detta.


Bodelningsavtal pdf

Skriv bodelningsavtal. Makarna fastställer bodelning och lottläggning med ett avtal. Sakerna delas upp på valfritt sätt och man räknar sedan ut hur mycket den ena parten eventuellt ska betala den andra för att “lösa ut” denne. Det är inte alltid någon av parterna vill att en bodelning ska utföras, och det är inte heller ett krav. Mall för upprättande av bodelningsavtal med anledning av ett par som är sambos separerar.


Med hjälp av denna mall kan Du snabbt och enkelt upprätta ett komplett bodelningsavtal där parterna fördelar samboegendomen. Till dokumentmallen följer även en pedagogisk handledning som steg-för-steg förklarar hur Du fyller i de olika uppgifterna. För att du ska få överta till exempel en bostad som tillhör den andra maken måste du också överta eventuella skulder kopplade till bostaden. Det är därför viktigt att du får ok från banken att ta över lånen innan bodelningsavtalet skrivs på.


Till sist får du dokumenten direkt i Word- och PDF -format. Mall för bodelningsavtal som upprättas med anledning av skilsmässa. Pengarna som du kanske kan spara genom att ladda ner ett bodelningsavtal gratis kan kosta dig mångdubbelt mer i juridiska och ekonomiska överraskningar i framtiden. När sambopar separerar säger sambolagen att samboegendomen ska delas lika. En bodelning företas när ett äktenskap upplöses och innebär att makarnas giftorättgods (gemensamma egendom) skall fördelas mellan makarna.


Det vill säga gemensam bostad och gemensamt bohag som införskaffats gemensamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg