fredag 15 januari 2016

Intressant fakta om hjärnan

Men när hjärnan fungerar som den ska är det ett helt fantastiskt organ, och här följer tio fakta som du antagligen inte visste om din egen hjärna. Du kanske trodde att du kände din hjärna , du använder den ju trots allt varje dag. Här kommer intressanta fakta om hjärnan du säkert inte visste tidigare. Det finns inga hjärnreceptorer i hjärnan.


Hjärnan känner ingen smärta. Ny information om hjärnan kommer ständigt fram i ljuset, och den upphör aldrig att förvåna oss.

Nedan finner du fascinerande fakta om ditt sinne. Om din hjärna förlorar blod i upp till 8-sekunder så blir du medvetslös. Information kan bearbetas i hjärnan så långsamt som meter per sekund och så snabbt som 1meter per sekund. Våra hjärnor slutar aldrig att fascinera oss.


Här är otroliga fakta om din hjärna , som du troligen inte visste om. Otroliga fakta om hjärnan - Den mänskliga hjärnan är oändligt fascinerande och idag vet vi att minnet, koncentration, logik, intuition, problemlösning och förmågan att kommunicera är välkända karaktäristiska hos den. Nästa en av roliga och intressanta fakta om flickor är att även om det inte återspeglas i lön, har det visat sig att kvinnor lär sig snabbare än killar.


Annat universitet studie fann att kvinnor är mer uppmärksam och tillämpa sig mycket bättre att lära sig än män. Hur väl känner du till hur din egen hjärna fungerar?

Oftare än vad man tror faller våra beteenden in i allmänna mönster och är inte unika. Visste du att när vi blir bryskt avvisade, har det samma effekt på vår hjärna som om vi blivit slagna? Det och om många andra intressanta fakta om hjärnan får du läsa om här! Hur viktigt det är för hälsan att ha en välfungerande mage och tarm har man vetat länge. Men det är först på senare år som man börjat förstå att nästan allt som händer i kroppen har ett samband med mag-tarmsystemet.


Här följer fakta om magen och tarmen som kan vara intressant att känna till. Några intressanta fakta om kroppen. Det är därför viktigt att man tittar på några tips för att hålla hjärnan ung så länge som möjligt. Alla har vi väl åtminstone någon gång under våra liv varit intresserade av att veta varför det är så här. Nedan ger vi dig några intressanta fakta om vänsterhänta barn: Det beräknas att mellan och av världens befolkning är vänsterhänt.


Detta har varit konstant under hela historien. Här är en annan av otroliga och intressanta fakta om den mänskliga kroppen: din nervimpulser färdas snabbare än en Formel bil. Allvarligt, har Lewis Hamilton ingenting på din nervimpulser. Dessa fiffiga små saker faktiskt kan resa till och från hjärnan på 250mph. Du har ettnervcentrum i munnen, som reagerar starkt på att bli kallt snabbt.


När du äter glass blir nerverna överstimulerade och skickarsignaler till hjärnan om snabb temperaturförändring. Detta resulterar i huvudvärk i pannan och tinningarna. Om en häst, med en person ridande på ryggen, avbildats som staty i en park, stegrande med båda frambenen i luften, betyder det att personen dog i strid.


Emil Lindberg Valen är ett djur som andas luft precis som oss människor, idag finns det mer än olika arter av valar.

Det mesta av den inre informationen är vi inte medvetna om , hjärnan bearbetar den på egen hand och vidtar sina egna åtgärder, men ibland kan vi behöva hjälpa till - om det är väldigt kallt och vi fryser, ser vi till att sätta på oss mer kläder, eftersom hjärnans egna åtgärder bara delvis kan rätta till problemet med för låg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg