onsdag 20 januari 2016

Andra gradens brännskada läkning

Ett av nordens bredaste skönhetssortiment, 30. Auktoriserad återförsäljare av skönhetsmärken. Upptäck härliga parfymer online. Andra gradens brännskada kräver ofta smärtstillande tabletter samt lokalbehandling som hindrar såret från att torka ut eller bli infekterat.


Andra gradens brännskada läkning

Brännblåsor som är intakta kan vara ett bra skydd för den vävnad som ligger under då den gärna ska lämnas i fred när den håller på att läka såret. Om det bildas blåsor på huden har du fått en så kallad andra gradens brännskada , det vill säga en ytlig brännskada eller delhudsskada. Den vanligaste orsaken till en andra gradens brännskada är att man fått kokhet vätska över sig, till exempel kokande vatten eller kaffe. Tredje gradens brännskada orsakas av eld eller elektricitet. Liknande vävnadsskador kan även uppstå då huden utsätts för kemiska substanser, kyla eller strålning.


I:a graden : Huden rö öm och svullen. Läderhuden – andra gradens brännskada. När du bränner dig lite djupare går det ner i den så kallade läderhuden. Symptom på detta är blåsor, kraftig sveda och svullnad.


Såret kan även klia en tid efter att det läkt. Underhuden – tredje gradens brännskada. En underhudsskada är ett allvarligt tillstånd. Behandling vid olika grader av brännskador. Läker inom två till tre dagar utan särskild behandling.


Efterlämnar vid okomplicerad läkning inga eller endast obetydliga ärr. Det ser ut att kunna vara en djupare delhudsbrännskada, dvs en 2a graden , men en djup sådan. Det som är positivt är att det finns cirkulation i mitten (det blöder lite från hela ytan).


Då är sannolikheten för läkning större. Man kan nästan aldrig bedöma en brännskada ordentligt redan från början. Enligt Penn State University Medical Center, kan andra gradens brännskador ta dagar till tre veckor att läka. Kan dock läkt hud förblir känsliga för solljus i upp till ett år. Med kosttillskott som zink och vitamin C och E kan främja läkning.


Undvika infektion och tillåter luft kontakt med bränna kan också påskynda. Brännskada av andra graden på icke specificerad kroppsregion T30. Brännskador på flera kroppsregioner av icke specificerad grad T29. Man KAN ta det för lättare brännskador men då gör det mer skada än nytta sa han. Dock fick jag aldrig riktigt preciserat vilken sorts skada trots tusen frågor men han slingrade sig.


Han påpekade dock att det är inget att rekommendera. Brett sortiment av hudvård. Istället för en skön eftermiddag framför dumburken och ESC blev det en andra gradens brännskada och besök på akuten för mig.


När jag satte mig ner i soffan denna lördagseftermiddag tippade koppen över. OCH dess innehåll spilldes över MIN arm. Back in I severely burned my left arm on a piping hot big cup of tea. De orsakar oftast blåsor som kan sekret, samt smärta och rodnad. Burns äventyra hudens förmåga att skydda kroppen från infektioner så rätt behandling är viktigt.


Läkning , i motsats till första gradens brännskador , tar ungefär en månad. Den mest allvarliga av alla typer av brännskador är bränningen i tredje graden. Förutom att bränna de två första hudlagren, penetrerar denna typ av brännskador redan de andra djupare hudskikten som det subkutana skiktet och dess omgivande vävnader.


Desinfektera området och applicera en salva för brännskador. Placera slutligen en ren och torr gasbinda över såret, varsamt. Det hindrar brännskadan från att bli värre och drabba andra hudlager. En andra gradens brännskada är när både epidermis (övre hudlagren) och några av dermis (djupare) är inblandade i brinna. Första gradens brännskador (ytliga): Detta är den lindrigaste graden av brännskada , som endast påverkar överhuden.


Det brända området är rött, lätt svullen, smärtar, är torr och har inga blåsor. Ett exempel är en lindrig solskada. Ang dianabol så ordinerar man det först efter 3e gradens brännskada och värre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg