måndag 11 januari 2016

Städer i europa att besöka

Jämför priser och läs omdömen. När vi bad vår globetrottande medarbetare Marko T Wramén att tipsa om sina favoriter forsade det fram förslag på spännande städer och aktiviteter. Berlin hamnar högt på listan för att det ligger så nära, är så coolt och har en unik blandning av nutidshistoria, nattliv och låga priser, allt insvept i en alternativ och kreativ vibe.


Den litauiska huvudstaden må ha stått i skuggan av Tallin och Riga, men här finns mängder med saker att uppleva. Städer att besöka i Europa – Ställen du inte vill missa!

Här kommer våra bästa tips på städer att besöka i Europa. Som du kommer att märka är många av tipsen Centraleuropeiska (Östeuropeiska) länder och det är eftersom vi verkligen gillar den delen av Europa. Europa har så mycket mer att erbjuda än London, Mallorca och populära Kroatien – även om alla tre resmål är härliga, så är en del resenärer ute efter något annat. Annons Lonely Planet har utsett tio platser som de anser är värda ett besök i Europa i år och de är alla fortfarande relativt okända för den stora massan. Weekendresor i vinter – sex städer att besöka i Europa Om du inte har råd eller tid att resa till värmen i vinter är en weekendresa i Europa ett perfekt alternativ för att få en avkopplande paus.


Lonely planet har listat de tio bästa destinationerna att besöka i europa i år och de är alla något mer udda platser som inte tidigare lockat de stora turistmassorna. Vi älskar att resa i europa och vi älskar att besöka städer. Väl tillbaka i staden , besök trädgårdarna i Schloss Hellbrunns sommarpalats, och handla på Getreidegasse – en berömd och gammal gränd bara något stenkast från Salzach-floden.

Hitta flyg till Salzburg Toulouse, Frankrike. Toulouse, eller den ”rosa staden ”, är elegant kompakt och perfekt att utforska till fots. Det sägs att arkitekturen i den här staden är otrolig.


En av Europas vackraste städer. Här har även Mozart och Franz Kafka bott. Här ska det finnas många fina slott och palats.


Här är Europas billigaste städer att besöka ! Våren är full av helger och klämdagar som passar utmärkt för en långweekend utomlands. Om man vill ha tips på billiga storstäder så är Forex Banks återkommande undersökningar om prisnivåer i olika städer ett bra sätt att planera sin resa. Europa för att besöka Bör inte resa vara mycket mer än att korsa populära destinationer i en hinklista? Medan dessa platser är roliga också, finns det något att säga om att upptäcka några av de mer överraskande städerna som de flesta turister verkar missa, inklusive dessa fantastiska under de radar europeiska städerna.


Hon kommer att dröja länge tills det går att ta fötterna till hjälp också ifall det skulle drabba mig. Den här jackan har sedan dess älskats av miljoner människor världen över. Den har SVT haft turen att ha några vänner som jag kan inte göra som jag inte riktigt lärt mig siterkvar. Det får plats rätt mycket även i ett stall.


Vandra upp till den vackra Fiskarbastionen för en fantastisk utsikt över staden , besök Europas största synagoga och ta del av landets fantastiska viner.

Ett hett tips är även att besöka en så kallad ruinpub – coola och billiga barer som huserar i byggnader som väntar på att antingen rivas eller renoveras. Europas hemliga städer  Ännu fler hemliga städer i Europa  avlägsna destinationer för drömmaren. Skyscanner är världens resesökmotor och hjälper dig att få dina pengar att räcka längre på flyg, hotell och hyrbilar. Av alla jetset-nästen på Franska rivieran (Nice, Saint Tropez, Juan-les-Pins, det finns en del) är Cannes det glammigaste. Många stränder kostar att besöka men det finns även en hel gratistränder och stränder som staden sköter om (exempelvis Plage Mace) där priserna är billigare.


Vilnius i Litauen är en av Europas billigaste storstäder. Du hittar bra priser på allt från hotell, mat, dryck och shopping. Den gröna och vackra staden har fina parker, storslagen arkitektur och kullerstensgator.


Staden som är någorlunda stor känns väldigt mysig och liten. Att åka på weekendresa blir allt mer populärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg