fredag 29 september 2017

Skyddat boende för kvinnor

Skyddat boende för kvinnor

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Hitta och jämför exklusiva erbjudanden på hotell. Vår klassificering enligt Socialstyrelsens riktlinjer är skyddsnivå och vi specialiserar oss på de fall där hotbilden är hög och säkerheten därmed har höga krav.


Skyddat boende för kvinnor

För vissa kvinnor finns ett behov av att snabbt lämna relationen och att snabbt få gå vidare i sitt nya liv. Vissa kvinnor kan ha blivit väldigt nedbrutna av sin utsatthet, då är det viktigaste behovet att få hjälp med sitt mående, så att hon tillslut ska bli stark nog att stå på egna ben och komma vidare. Vår verksamhet omfattar utöver skyddat boende även HVB, jour- och familjehem, stödboende och öppenvård. Målgrupp: Kvinnor , män, par och familjer som är i behov av skydd. Vuxna utan barn erbjuds eget förstahandskontrakt efter månader.


Ett kvinnoboende är ett skyddat boende för kvinnor och deras barn, vilka utsatts för våld i nära relation. Alla Kvinnors Hus erbjuder tillfälligt skyddat boende för personer som utsatts för våld i nära relation. Skyddat boende för kvinnor.


Vi tar emot kvinnor , män, deras barn och medföljande djur. Agera kvinnojour erbjuder tillfälligt skyddat boende till kvinnor som har utsatts för våld i nära relation. Agera Kvinnojour bedriver sin verksamhet på skyddad adress med kansli och plats för kvinnor med eller utan barn. Detta innebär bland annat förstärkt skalskydd och vi har kontroll över vilka som kommer in i boendet samt vaken dygnet runt personal.


Syrenen är klassat som ett skyddat boende. Villa Vindstilla är ett skyddat boende för kvinnor och kvinnor med barn som har ett skyddsbehov. Boendet är beläget i mellersta Sverige. Verksamheten bedrivs i en lugn och hemlik miljö med närhet till fantastisk natur.


Hos oss är det viktigt med ett gott omhändertagande och att varje individs behov blir tillgodosett. Vi kan ta emot placeringar dygnet runt och har hela landet som upptagningsområde. Läs riktiga recensioner - boka nu! Kvinnor och barn erbjuds plats på skyddat boende baserat på ett biståndsbeslut ifrån socialtjänst eller socialjour.


Mariagården och Tallbacken. Kvinnor som utsätt för hot och våld. Vi erbjuder hämtning till boendet. Vanligtvis när man talar om skyddat boende så tänker man att det är för kvinnor som utsatts för våld i nära relation eller hedersrelaterad problematik.


Statistiskt sett är det flest kvinnor som har placerats i skyddade boenden och insatserna har främst varit riktade till den målgruppen. Kruton tar emot akuta och planerade placeringar i en skyddad miljö. Uppsala kvinnojour har två skyddade boenden. I vardera boende finns plats för två kvinnor med barn. Kvinnan har ett eget sovrum men delar kök, vardagsrum och badrum.


Har kvinnan flera barn får hon disponera hela boendet själv. I ett av boendena har vi även möjlighet att ta emot husdjur. Ibland måste vuxna och barn fly från sina hem på grund av våld och hot i en nära relation. Linköpings Stadsmissions skyddade boende erbjuder kvalificerade stödinsatser.


Ytterst bär kommunen där man bor ansvaret för att kunna erbjuda en trygg och säker plats om man blivit utsatt för våld eller riskerar att bli utsatt för våld. Vi har spetskompetens inom hedersproblematik och våld i nära relationer. Mannegården och Malvahemmet är placerade i olika delar av landet för att kunna erbjuda alternativ utifrån hotbild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg