fredag 29 september 2017

Film om kärlek för barn

Om det är din mamma kan du kyssa henne när som helst. Men om det är någon annan måste du fråga först. Jag ser på det så här: Att kyssas är kul om du tycker om det, men det är ett fritt land och ingen borde tvingas till det.


Hur får man kärleken att vara? Har du inte sett Hitta Nemo än är det hög tid nu! Lilla Nemo blir tillfångatagen av dykare mitt framför pappa Marvins ögon.

Filmen handlar om Marvins sökande efter Nemo och visar hur stark kärleken till ett barn är och hur långt man kan gå för sina barn. Se vår film som handlar om barn som varit med om något väldigt. Vi är som tokiga i romantiska filmer som får oss att både skratta och gråta! Romantiska filmer med just de egenskaperna finns det gott om , och här listar vi några riktiga måsten på filmkvällarna!


High School Musical Härligt trallvänlig romantik med Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale m. Dottern ska ha 11-års kalas och det ska tittas på film. Jag tänker lite klassiker typ Tillbaka till framtiden eller nåt. Det är nog bra om det inte är för läskigt och någorlunda lämpligt för 11-åringar, samtidigt som det inte får vara för.

Undervisningen bör förbereda barnet för livet, utveckla respekt för mänskliga rättigheter och fostra i en anda av förståelse, fre tolerans och vänskap mellan folken. Artikel Barnet , som tillhör minoritetsgrupper eller ursprungsbefolkningar, har rätt till sitt språk, sin kultur och religion. Barn är många gånger långt smartare än vad vi vuxna kan föreställa oss och de här barnen är verkligen perfekta exempel på just detta. En engelsk sajt har sammanställt en rad svar där barn som är mellan och år gamla förklarar vad kärlek är för något och deras svar är verkligen helt underbara.


Om du abonnerar på Film och Skola spelfilm plus finns nu de fantastiska filmerna Suffragette och Mustang som båda är omistliga i skolan. Det handlar om att vara kompisar, om att ha mod och visa empati. Helene är gift med en annan man och de är på väg till hans hus på Mallorca. Peter bokar en resa dit med sina barn , trots att han egentligen inte har rå men han måste söka upp Helene. Filmen bygger på en verklig historia om miljonären Chris Gardner.


Will Smith och hans son spelar huvudrollerna och kärleken dem emellan går rakt igenom rutan, likaså oron och ångesten när man som pappa inte klarar av att ta hand om sitt barn. Ted Gärdestads barn ville stoppa filmen om deras pappa. Min bror och jag har gjort vårt yttersta för att förhindra att den här filmen blir gjord”, berättar Sara Zacharias. Låten blev en gigantisk hit och var givetvis hämtad ur succéfilmen Om kärlek. För första gången får vi nu avnjuta denna film på dv gjord då Sven Wollter stod på toppen av sin karriär och korades till Sveriges sexigaste man i Sköna söndag i TV.


Det som däremot håller filmen igenom är relationen med brorsan Kenneth, spelad av den underbare Peter Viitanen som ofta spelar udda typer med en sorgsen botten. Man brukar prata om kemi när det handlar om att skådespela romantisk kärlek , här slår det istället gnistor om syskonkärleken. Men i slutändan är den lite för ojämn för att sjunga sig hela vägen in i mitt hjärta.


Barnen får vänta till i morgon.

För kärleken - kolliderande. Peter kan inte få Helene ur huvudet och gör allt för att försöka få kontakt med henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg