fredag 15 september 2017

Bön om kärlek

Bibelskolan är en mötesplats, både för de som kan sin Bibel och de som är nyfiken på bibeln och tingen därikring. Gud – hör vår bön om att bli modiga kristna som söker kontakt och samarbete. Hjälp oss att bli tydliga och att kämpa för rättvisa. Gud – Hör vår bön om att hjälpas åt, även när vi tycker olika och har olika arbetssätt. Tack för att du hör vår bön Och möter oss med kärlek.


Ge oss lust att leva som Dina barn. Du ser, hör och bekräftar oss. Gud hjälp oss höra din röst, varifrån den än kommer, genom bruset. Herre ge mig kärlek , vishet och de rätta orden varje gång jag talar med denna stackars människa och låt min förbön hjälpa henne att bli fri! Jag ber också om uthållighet och tro, så att jag kan fortsätta att be för min vän så länge som det behövs.


Vi ber särskilt för våra systrar och bröder som utvisas mot sin vilja till länder med svår förföljelse. Vänd dig ändå hit, hör din tjäna­res bön och åkal­lan, Her­re, min Gud. Lyss­na på det rop och den bön jag uppsänder, och låt din blick dag och natt vi­la på det­ta hus, den plats om vil­ken du sagt att den skall va­ra hem­vist för ditt namn. Hör den bön som din tjäna­re ber, vänd mot den­na plats. Om när trassel, skam och skuld hindrar en att leva som den fria människa vi är födda att vara.


Bön om kärlek

Om jag ta­lar både människors och äng­lars språk, men sak­nar kärlek , är jag ba­ra ekan­de brons, en skrällan­de cym­bal. Och om jag har pro­fe­tisk gåva och känner al­la hem­lig­he­ter­na och har he­la kun­ska­pen, och om jag har all tro så att jag kan flyt­ta berg, men sak­nar kärlek , är jag ingen­ting. Jag ber dig att de växer upp snabbt och tryggt, så att jag vet att det går bra för dem. Att de hittar kärlek och en plats i livet.


Samtidigt hade det varit bra om de växt betydligt saktare. För jag vill ha dem hos mig så länge jag kan. Evige Gu din kärlek i världen lyser som när solen bryter igenom molnen.


Du som är alltings ursprung och livgivare, till Dig kommer vi med vår bön. Vi ber för den mänsklighet som Du skapat och som Du älskar. Rör vid våra hjärtan, och låt Ditt ljus leda oss. För att gestalta denna kärlek delar Gud vår verklighet genom att bli människa i Jesus Kristus.


I vardagens glädjeämnen och svårigheter lever Gud med oss. Tron får näring genom bibelläsning och bön , gudstjänstfirande och nattvar gemenskap och tjänst. Den gemensamma kristna tron kommer till uttryck i kyrkans nattvardsgemenskap. Låt det idag finnas frid inom dig.


Bön om kärlek

Jesu Bön för Guds Kärlek Svensk översättning av Divine Love Path nätverket i Sverige. Må du vara tillfreds i vetskapen. Evige Fader som är i Himmelen, jag inser och accepterar att Du är alltigenom helig, kärleksfull och barmhärtig och att jag är Ditt barn och inte den underordnade, syndiga och fördärvade varelse som falska lärare vill få mig att tro. Så står det i inledningstexten till Bön om förlåtelse.


Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Men nu består tro, hopp och kärlek , dessa tre,. Bön om att få och ge kärlek Bättre sprida gott än ont men man måste få kärlek att sprida också.


Detta livgivande centrum. Ute är regnet Inne är solen Och däremellan detta. Det här är en lista över psalmer efter innehåll.


Johannesbrevet 3:Blir tron, eller ens vår kärlek , något värd om vi bara gör som vi blir tillsagda? Ja, om buden är goda blir väl resultat gott om vi följer dem. Och nog är frukten av inbördes kärlek god?


Så kan lydnad för Guds bud ge oss ett gott liv i gemenskap och kärlek. Där vart den en visa som sjöng sig själv, en vildes rus och en spelmans saga. Min kärlek föddes vid Oaiso älv, där laxarna hoppa och gäddorna jaga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg