måndag 11 september 2017

Psykologiskt stöd

Psykologiskt stöd

Du som behöver mer stöd och hjälp, kontakta en vårdcentral eller en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Ibland kan besöket ske via videosamtal. Tveka inte att begära psykologiskt stöd om du behöver det.


Psykologiskt stöd

Onkologmottagningarna kan hjälpa dig att få komma i kontakt med en kurator eller en psykiater eller psykolog. Många är det som behöver ett professionellt stöd under pågående cancerbehandling. På sikt hoppas vi kunna sprida resultatet inom vården så att fler med typ får möjlighet till psykosocialt stöd.


Två grupper om personer kommer att få behandling. Psykologiskt och socialt stöd (krisstöd) Grundläggande principer All kris- och katastrofplanering behöver omfatta såväl akut som långsiktigt psykologiskt och socialt stöd. Stpsykologi erbjuder kvalificerat psykologiskt stöd , behandling och kompetens. Vi arbetar med KBT, ACT och andra arbetssätt med grund i forskning.


Arsenal bekräftade i går att man varit i kontakt med spelarna och att de mådde bra, och Kolasinac twittrade tidigare i dag en bild på honom och Özil med bildtexten tror vi mår bra. Nu skriver The Guardian att Arsenal även kommer att erbjuda psykologiskt stöd till duon efter incidenten. Psykologiskt stöd Efter behandling är det normalt att känna sig fysiskt och psykiskt utmattad. Kontakt med andra som har haft sköldkörtelcancer – till exempel via patientföreningar eller lokala stödgrupper – kan vara till stor hjälp eftersom de vet vad du går igenom och kan därför bidra med praktiska råd och praktisk hjälp.


Det är viktigt med psykologiskt och socialt stöd. Det är bra att duscha ofta, men överdriven skrubbning kan leda till vätskande sår. Tillfälligt psykologiskt stöd Alla människor hamnar ibland i situationer som är svåra att hantera.


Det kan handla om rela-tionsproblem, utmattning, ångest, sorg, självmords-tankar och olyckor. Det kan också vara så att du har en vän eller anhörig som mår psykiskt dåligt på ett sätt som även påverkar dig. Att få ett barn med oklar könstillhörighet kan vara omtumlande för föräldrarna.


Den medicinska beskrivningen måste vara både begriplig och korrekt och ges av personal med erfarenhet. Du kan behöva hjälp för att tillvaron ska fungera. Det kan innebära olika saker, till exempel något hjälpmedel, särskild tandvår färdtjänst eller en peruk om behandlingen gör att du tappar hår under en period. Här kan du läsa mer om praktiskt stöd vid cancer. Stockholms stad i psykologiskt och socialt stöd efter kriser och katastrofer.


I utbildningsomgångarna, fjorton till antalet, har av kursdeltagarna, krisledningen samt tillhörande krisstödspersoner, via enkäter värderats mycket positivt. Start Nationella riktlinjer Nationella riktlinjer för vård och stöd vid schizofreni och schizofreniliknande tillstånd Psykos – Samordnade insatser för förstagångsinsjuknande, med antipsykotisk läkemedelsbehandling, familjepsykoedukation, psykologiskt stöd för återhämtning och individanpassat stöd till arbete eller studier. Få kvinnor får erbjudande om psykologiskt stöd. I en undersökning som Dcase. Turners syndrom, av totalt 3 att de aldrig blivit erbjuden något psykologiskt stöd.


De kan ge stöd , råd och hjälp till dig som är brottsoffer, anhörig eller vittne. De som söker hjälp har oftast blivit utsatta för misshandel, olaga hot, sexualbrott, grov kvinnofridskränkning, rån eller stöld. Inom psykologin är man idag återhållsam med användandet av ordet trauma.


Våra reaktioner på kriser är vanligtvis övergående. Ett psykologiskt trauma är något som drabbar de som inte återhämtar sig från en dramatisk händelse av egen kraft. Hos dem fastnar istället händelsen och de hemsöks av minnet av det som hänt. I september startar vi ett projekt kring psykisk hälsa i Götene kommun i Västergötland. Vårt team kommer att erbjuda stödsamtal till asylsökande i kommunen.


Med insatsen vill vi förbättra deras psykiska hälsa och visa hur viktigt det är att ge psykologiskt stöd till människor på flykt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg