måndag 11 september 2017

Jourhavande medmänniska chatt

Behöver du någon att tala med? Jourhavande Medmänniska. Vi finns där varje natt mellan ­- 06. Klicka på starta chatt knappen för att ställa dig i kön till chatten. Chatten öppnar december kl.


Jourhavande medmänniska chatt

Ibland behöver du dela dina upplevelser, tankar och känslor med någon som lyssnar. För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Föreningen har idag ca 1medlemmar. Ett särskilt jourtelefonnummer finns för verksamheten.


Telefonsamtalen tas emot anonymt. Vi medlemmar bemannar en jourtelefon som är öppen alla nätter på året mellan kl och 06. Samtalen tar vi emot i våra hem genom att koppla in oss på en växel. I början av december startar vi även en chatt , som har öppet en kväll i veckan, till en början. Under hösten kommer vi även att starta en chatt ,. Innehållet i chatten krypteras och försvinner när chatten stängs ner eller chattiden gått ut.


Om du sitter på en offentlig dator som andra kan använda bör du stänga chattfönstret när du är färdig så att ingen kan se vad som skrivits. Om det är många som vill chatta samtidigt kan du hamna i kö. Här kan du chatta anonymt med våra volontärer. Vi försöker hålla chattarna till max minuter, så att fler får möjlighet att komma fram.


Vi raderar kontinuerligt all annan data varje vecka. De som möter i jourtelefonen är vanliga medmänniskor som vill dela med sig av sin tid och sitt engagemang. Du som är under kan prata, mejla eller chatta med en kurator på barnrättsorganisationen BRIS. Du kan också chatta eller skriva ett. De är inte kuratorer, psykologer eller läkare.


Tystnadsplikt gäller för alla joursamtal. Hos Pratamera kan du snabbt få hjälp med ditt mående vid chatt , video och terapiprogram (KBT) av legitimerade psykologer och psykoterapeuter. Gratis under år och med frikort.


Populära blogginlägg “Jag vill säga att det går att leva ett härligt och värdigt liv med generaliserad ångest. Man behöver inte tillhöra Svenska kyrkan för att ringa. Många instanser jobbar jour med jourhavande experter som finns till hjälp när det behövs.


Kristeam och krishantering ! När någon hamnat i en personlig kris kan även berörda och närstående behöva en del stöd och hjälp. Utbildad personal kan därför snabbt ge psykologiskt och socialt stöd och rådgivning. Präster som tycker att det är obehagligt att svara i jourtelefonen kan välja att tjänstgöra i chatten istället. Tyvärr finns det inte organiserat några utlandsjourhavande medmänniskor. Vi är medvetna om att vi kommer behöva flerspråkiga medmänniskor.


Ring 1och be om att bli kopplad. När du ringer en jourhavande präst får du prata med en präst från Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning för att. Ibland kan man efter avslutat chatt kan man ändå vilja prata med någon.


Vi läser alla chatt -konversationer efter avslutad chatt , för att sedan raderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg