torsdag 4 oktober 2018

Ryska souvenirer

Ryska dockor eller matruschkor. Både i klassiska och moderna tappningar. Alla handmålade från Ryssland. Med åren har vi utökat vårat sortiment. I början med ryska dockor, sedan ryska sjalar, te från Georgien och nu bordskristall.


Trä souvenirer från Ryssland.

Här finns ätbara saker som vodka, champagne, kaviar, honung och chokla nytillverkade prynadsföremål med motiv från Rysslan sovjetnostalgika, t-shits och andra kläder med ryska eller sovjetiska motiv och ryskt hantverk i form av handmålade askar eller vackra. Det finns också en del butiker som säljer sovenirer, bland annat Gostiny Dvor på Nevsky prospekt. Videoklipp från saker som vi säljer i webbutiken. Uppsättning av stycken. Välkommen till RyskDocka.


Vi erbjuder mycket stora val av autentiska matryoshkadockor alla handsnidadei trä och handmålade i Rysslan Ukraina och Vitryssland. Det första beviset på att matryoshka existerar kommer faktiskt från Japan. Souvenirer - mer än 2på nätet på webshop Ruslania.


En klok japanska sägs ha fascinerats av sin Fukuruma docka, den ryska matroschka-tillverkaren.

Möt din privata lokala guide i din hotellobby och förbered dig på att se Moskva sprudla av julglädje. Ingenting förkroppsligar julcharmen så mycket som julmarknaden, fylld med traditionella ryska souvenirer och hantverk och präglad av en yra av julsånger och ljus. Men bäst och billigast köper man suovenirer på den jättestora Izmailovomarknaden (främst helger).


Oavsett om namnet kom först eller dockan - det är fortfarande inte klart. Förr souvenirer från öst - nu en trendig inredningsdetalj, eller skoj leksak för barnen! Här har vi samlat allt som har med matryoshkadockor och babushkadockor att göra. Prylar att ta med dig hem hittar du ofta i anslutning till de stora sevärdheterna i staden. Populära souvenirer är den klassiska ryska dockan matruschka, handmålade askar och mindre målningar.


Kirkenes är den enda staden i Norge där öst möter väst. Det är också här som Hurtigruten vänder söderut igen. Först kör vi till den norsk- ryska gränsen vid Storskog. För att tillgodose de ryska affärskvinnornas önskemål har de chica märkesbutikerna slagit upp sina portar i Moskva. Idag finns risken att besökaren återvänder hem med betydligt mer kostsamma souvenirer än pälsmössor och matrjosjkadockor.


Ledarna i Ryssland brukar ha en stor industri av souvenirer omkring sig. Den ledaren jag gått in för är Putin! Så om ni har några Putin- souvenirer så lägg gärna upp dessa här. Innan revolutionen bröt ut i Ryssland hade flera svenska företag filialer där och svenskarna som arbetade där köpte hem rysk konst som souvenirer.


Under en stor del av sovjettiden var rubeln heller inte konvertibel så det var bättre att handla upp pengarna för att få valuta för dem.

En rysk gårdsplan är en bit av rysk kultur som har bevarats på en estnisk gård med lång och spännande historia. Vi på Sanga-Tõnise gård i Pärnumaa vill visa våra gäster genuin rysk folkkultur och dess traditioner. Här kan du se ryska folkdäkter från olika områden, traditionella hushållsredskap och en samovarsamling. Första anhalten är Skafferhullet, den tidigare gränsövergången mellan Norge och Ryssland. Sedan åker vi till Storskog, den nuvarande gränsstationen.


Tyvärr får vi inte korsa gränsen, men det är tillåtet att ta kort och vanligtvis köpa ryska souvenirer här. På andra sidan ser man den ryska byn Boris Gleb. En annan tv-serie som är riktigt bra är Banditskij Peterburg. Till skillnad från Brigada som åtminstone textats till engelska så får man nog avstå Banditskij Peterburg om man inte kan eller har lust att lära sig ryska.


En av de populäraste ryska ungdomsfilmerna från slutet av 90-talet handlar också maffian. Här finner du info och översikt om Rysksouvenirer, ryskt porslin, ryska dockor, sjalar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg