måndag 22 augusti 2016

Svenbertil taube

Svenbertil taube

Men nu är han tillbaka på scenen – bland annat gör han comeback på Dramaten tillsammans med skådespelaren Krister Henriksson i pjäsen Påklädaren. Men så blev det lyckligtvis inte. Born in Stockholm, he is the son of songwriter Evert Taube and sculptor Astri Taube.


Svenbertil taube

Nu berättar den folkkära sångaren att han ännu inte har repat sig helt. Jag är inte bra, men det är bättre, säger han. Svenska Visfavoriter 1. Vissa saker kan han dock ångra, eller reflektera över, såhär i backspegeln. Hommage som, liksom uppföljaren Hommage Vol. Musiken var arrangerad av Peter Nordahl - kompositö.


Två långa konstnärskarriärer har vävts samman till ett verk. Sommaren har inte blivit som artisten hade tänkt sig, då han har drabbats av luftrörskatarr. Han är son till Astri och Evert Taube.


Bland hans omfattande produktion märks inte minst tolkningar av Evert Taubes visskatt. Boka biljetter och hotell till samtliga städer här. Som son till två legendariska konstnärer hade han mycket att leva upp till.


Det blir en resa genom nio decennier. Medverkar gör familj, vänner och kollegor. ArkivbildBild: Staffan Löwstedt. Taube sjunger Taube är en konsert där Evert Taubes glimrande insiktsfulla vispoesi får ny klang och ny mening i Peter Nordahls känsliga och innovativa arrangemang för Everts son och stor orkester.


Under konsertdagarna 12–augusti presenterar restaurangen en unik meny. Min fru Mikaela får passa upp på mig nästan hela tiden. Utan henne skulle jag inte klara vardagen. Det är synd om Mikaela, som får dra ett så tungt lass, säger Taube till Året runt. Syssling med Aino Taube.


Far till skådespelaren Sascha Zacharias. Inger Taube och senare med skådespelaren och regissören Ann Zacharias. Han tycker till och med att barnen borde vara mer kritiska mot hans faderskap än vad de är. Jag befinner mig i den fullsatta salongen på Dramatens stora scen. Han har en sådan värdighet!


Anledningen är att den 84-årige sångaren fått flygförbud på grund av sitt försämrade hälsotillstån skriver Bohusläningen. Magnus Carlson i programmet. Och sedan dess har han etablerat sig som en av Sveriges allra största underhållare. I sommar gör han några enstaka livespelningar. Taube blev sjuk med feber och hosta dagarna innan han skulle.


Karta, vägbeskrivning och telefonnummer. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube - Evert, S. Brevet från Lillan har jag svårt att lyssna på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg