tisdag 30 augusti 2016

Minsta lutning plåttak lindab

Plannja har plåttak i hög nordisk kvalité. Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Hitta rätt kontakt här!

Söker du Plåtslagare kommun? Få offerter helt gratis. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Kollar runt på plåttak till min utbyggnad. För att få så högt i tak som möjligt är jag på jakt efter plåttak som klarar de där 6-graderna lutning.


De vanliga plåttaken, som ser ut som tegeltak, har ju alla en rekommenderad lutning på minst grader. Började leta lite själv och samtidigt tänka ? När jag börjar fundera på detta inser jag att det antagligen spelar roll om plåten är skarvad eller inte.

Använd Lindab C- eller Z-balk för takåsar eller Lindab läkt. Om underlag av trä används ska detta inte vara sk tryckimpregnerat, detta materiel kan orsaka korrosion. Lindab profilerad plåt får inte monteras direkt på betong eller liknande underlag. Lindabs monteringsanvisning säger 5° som minsta lutning , under 14° måste överlappet vara längre och tätningsremsa användas.


Arbetsmiljöaspekterna på takets lutning och utformning är inte heller att bortse ifrån. Varje projektör har skyldighet att beakta de risker som konstruktionen kan medföra för dem som ska bygga objektet, det så kallade projekteringsansvaret. Det bandplåtsliknande utseendet lämpar sig lika väl för moderna arkitekt-ritade hus som för enklare tillbyggnader och omrenoveringar.


SRP används till alla typer av lutande tak ner till 12º lutning. Det innebär att du slipper dimensionera takkonstruktionen för takbeklädningens egenvikt (vilket annars är nödvändigt för exempelvis lertegel och betongtakpannor). En annan fördel är att du till skillnad från takpannor kan lägga takplåt på tak som har lutning under grader. Plåt är även lätt att lägga. Du ska dock undvika att gå på plåttak.


Minsta taklutning plåttak Våra plåttak passar på många olika typer av tak och taklutningar. Tillverkning i Sverige Den välkända leverantören Lindab med över års erfarenhet i branschen tillverkar vår takplåt. Nu kan du välja den senaste trenden inom tak. Ett förstklassigt plåttak !

Det enda som man bör vara uppmärksam på är takets lutning. Det bör normalt inte understiga 1:(grader). En lutning på 1:(grader) kan dock godtas om taket har kontinuerliga plåtlängder, dvs att det inte finns några hinder så som skorstenar eller takfönster längs med längden på takplåten. Ibland kan det finnas begränsningar i hur stort fall ett tak har till exempel på ett uterum eller en tillbyggnad. Plåttak passar tak med låg lutning.


Om du har tak med låg lutning är plåttak ett bra alternativ. Lindab SRP som Willab Garden är återförsäljare för rekommenderas ner till ° lutning. För att kontrollera din taklutning gör du på följande sätt. MÄT TAKET Det är viktigt att taket är rätvinkligt. För det första består dagens plåttak av flera skikt och är profilera för det andra är den åtskilligt tunnare och för det tredje mycket lättare.


I jämförelse med tegel är många typer av plåtar tio gånger lättare. Ett plåttak av aluminium väger inte mer än kg per moch en stålplåt cirka 5-kg per m2. Vilken minsta lutning kan man ha på ett plåttak. Har i dag ett varmgarage som är ihopbyggd med huset på ena gaveln. Taket på garaget idag är av Papp och lutar in mot huset och lutningen är minimal.


Standarden föreslår dock något större lutning på smala hängrännor för att de ska vara självrensande. Självrensande innebär inte att fastighetsägaren slipper rensa bort större partiklar, löv och dylikt för hand. Minsta orderantal: st En liksidig takprofil anpassad för att läggas på olika hus, ekonomi- och industribyggnader. Försedd med ett vattenlås som ger extra säkerhet mot att vatten tränger in under plåten i sidoöverlappet. Passar till alla tak ned till graders lutning.


Tpär en ekonomisk lågprofil för tak med kapilär-brytande. Specialdesignade tillbehör, som bleck och beslag, huvar och taksäkerhet, i matchande färger för kompletta helhetslösningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg