onsdag 31 augusti 2016

Affektfokuserad terapi

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut? Discover Terapi Stockholm.

Birgitta arbetar nu från eget AB. Vi planerar avancerade workshops i affektfokuserad terapi för certifierade affektfokuserade terapeuter. Affektfokuserad dynamisk terapi utgår ifrån forskning med fokus på samspelet mellan mammor och deras spädbarn.


Spädbarn föds med ett vitt spektrum av olika känslor, här kallat affekter. En central person för den affektfokuserade terapin är Tomkins. Det här är den första svenska boken om affektfokuserad psykodynamisk terapi.


Våra grundaffekter styr vår uppmärksamhet och förbereder oss för handling. De berättar vad som är viktigt och hjälper oss att kommunicera det till andra.

Hur vi hanterar våra affekter beror dock till stor del på vilka relationella erfarenheter vi gjort. Likväl som vi kan ha fobier för spindlar, öppna platser, hissar eller sociala situationer så kan vi ha fobier för känslor. Det är en grundläggande tanke inom affektfokuserad psykoterapi. Människor som lider av fobier utvecklar ofta beteenden som gör att de undviker situationer som är ångestväckande. Affektfokuserad psykoterapi är en integrativ behandlingsmodell baserad på modern psykodynamisk teori och meto forskning om affekter och anknytning samt principer hämtade från inlärningspsykologi.


Metoden har i jämförande studier visat samma goda resultat som andra evidensbaserade psykoterapiformer. Med tanke på det växande intresset för affektfokuserad psykodynamisk terapi är det förvånande att det inte funnits någon lättillgänglig introduktionsbok på svenska, förrän nu! Tidigt i våras släpptes den första svenska boken om affektfokuserad psykodynamisk psykoterapi, på Natur och Kultur.


Lärare på utbildningen är Katja Bergsten, Patrik Lindert och Peter Lilliengren, medförfattare till boken Affektfokuserad psykodynamisk terapi. Kursen vänder sig till psykologer, socionomer och andra verksamma inom människovårdande yrken med kliniska erfarenheter att utgå ifrån vid övningar och vid konsultationen. Ladda ned vår app och träffa en psykolog idag. Ta del av dina journalanteckningar.


Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler.

Ta reda på hur Mindler fungerar. Fördjupningsutbildningen i affektfokuserad psykodynamisk terapi omfattar sex heldagar, 9. De fyra sista dagarnas eftermiddagspass utgörs av metodkonsultationer utifrån egeninspelade samtal av deltagarnas ärenden. Det är ett krav att själv filma och medföra materialet för uppspelning vid konsultationerna.


Affektfokuserad Terapi - kristerapi, pdt, psykoterapeut legitimera parterapi, psykodynamisk terapi , krissamtal, legitimerad psykoterapeut, parsamtal, integrativ. Affektfokuserad terapi ger möjligheten att i en förtroendefull relation ge uppmärksamma och närma sig sina affekter på djupet så att en ominlärning och integration kan ske. Utbildningen ger en gedigen teoretisk grund i affektfokuserad psykodynamisk terapi. Föreläsningar varvas med praktisk tillämpning av teorier och metoder. Mer om affektfokuserad terapi Affekter och varför de är viktiga Affekter, eller grundkänslor som vi också kallar dem är den uppsättning känslor som man inom dagens emotionsforskning menar att vi föds med.


Dessa känslor uttrycker grundläggande behov och är omedelbara och fysiologiskt förankrade. Vi kan då boka in ett kostnadsfritt telefonsamtal där vi kan prata mer om vad det innebär att gå i terapi och se om det som jag erbjuder kan vara något för dig. Sapu - ledande utbildningar inom integrativ psykoterapi.


Sapu har basutbildningar, psykoterapeutprogram samt lärar- och handledarutbildningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg