tisdag 9 augusti 2016

Byggama tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här!

Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


AMA är det referensverk som du använder när du ska upprätta tekniska beskrivningar och upphandlingsunderlag. AMA ges ut i nya generationer vart tredje år. Säkerhet Var alltid noga med att vidta tillräckliga säkerhetsåtgärder vid arbete på tak.


Enkel hakfals med rörelsemån och dubbelfalsad fotplåt med drivvattenhake.

Används som anslutning mellan taktäckning och fotrännor respektive vinkelrännor. Denna lösning rekommenderas för tak med lutning ≥18°. Ju lägre lutning på taket , desto större krav ställs på takmaterial och utförande.


Observera att om taket har invändig takavvattning, kupoler eller takbrunnar bör materialvalet vara ett svetsat tätskikt som monteras av en auktoriserad takentreprenör. Takpapp används på ventilerade konstruktioner, dvs kalla tak. Ventilationsluften tillför istället fukt som kan kon-densera inne i taket under klara, kalla nätter.


Ett oventilerat tak där det inte tillförs. AMA Hus utges i nya generationer vart tredje år. Välkommen in till någon av våra anläggningar från Tyresö till Luleå. Vi hjälper dig gärna med smarta interiörlösningar till vinterns projekt. Tak på underlag av fribärande läkt visas för täckning med betongpannor, tegelpannor eller profilerad plåt.


Principlösningar för tak med underlag av åsar eller balkar och med profilerad plåt eller bärande träullselement redovisas även. Supertak YAP 5från TJB är en underlagstäckning med klisterkant för träunderlag. Taket är uppbyggt av impregnerad och asfaltsbelagd polyesterstomme. Ovansidan är belagd med en polypropenväv, undersidan är belagd med sand.


Godkänd för användning från 10° taklutning.

AMA är frivilliga bestämmelser kring utförandet av olika arbeten. Reglerna blir juridiskt gällande först om de åberopas i entreprenadavtalet. Man ska inte underskatta betydelsen av ett bra takavvattningssystem. Effektiv avvattning är med andra ord nödvändigt om du vill undvika fuktskador på hus och grund. Ströläkt monteras i takets lutningsriktning med ≤ 6mm centrumavstån vid gavel ≤ 1mm från vindskiva.


Den nedersta bärläkten monteras på högkant. Den skarvas på ströläkt eller stödkloss. Dessa kompletteras med RA, Råd och Anvisningar. Kedjan ägs av lokala entreprenörer som samarbetar inom områden såsom inköp, markna IT, miljö och utbildning.


Och det vi inte har i hyllorna kan vi alltid ta in. Kartonggips i våtrummets innertak. Försäkringsbolagets ansvar vid skada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg