torsdag 18 augusti 2016

Aprilskämt nylonstrumpa

Kjell Stensson visar hur man på ett enkelt sätt kan få färg-TV med hjälp av en vanlig nylonstrumpa. Påannons av Mats Linday. Saknar sändningsdatum Visa mer information. Dra en nylonstrumpa över tv:n för att få färg-tv, odla din egen sallad supersnabbt i micron, eller varför inte göra din egen parabol utav ett paraply?


Under flera år, på ett visst datum, har SVT levererat nyheter som har varit för bra för att vara sanna. Här är fem klassiska aprilskämt från SVT. Dagens Nyheter att sommartid införts i smyg. Där och då existerade bara svartvita tv-sändningar, men Sveriges Television överraskade med att meddelade att man ganska enkelt kunde lösa detta färglösa problem. Nylonstrumpan på tv:n.


Genom att hänga en nylonstrumpa framför tv:n skulle man kunna ta emot sändningar i färg – och det var många som nyfiket valde att testa. Att luras med aprilskämt på april är en tradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Här listar vi klassiska aprilskämt som fått folk att dra på smilbanden eller reagera med förskräckelse. Västerbottens-Kuriren aprilskämt till årets bästa – efter att tidningen publicerat fyra BB-bilder samma dag där en Andreas Utterhall förekom i samtliga, fast med olika kvinnor. I tidningen påstods barnen ha blivit till under ”en galen helg” – och historien fick stor spridning.


Aprilskämt nylonstrumpa

Den gjorde så att man inte skulle behöva köpa en ny TV-apparat för att få tv-bilden i färg. Det skulle tills vidare räcka med att klippa upp en nylonstrumpa och sätta fast den över bildrutan på den gamla svartvita TV-apparaten. Ett av världens mest kända aprilskämt stod svensk tv för. Genom att fästa en nylonstrumpa över tv-skärmen, skulle den svartvita bilden kunna ses i färg! En del aprilskämt fladdrar bara förbi i flödet och sätter inte så värst stora avtryck samtidigt som det finns de skämt som skrivs in i historieböckerna och talas om varje år.


Vi på Veckorevyn tog en sökrunda och hittade några riktigt roliga aprilskämt som blev succéer. Men på första april kom förändringen. Sveriges television meddelade att om man hängde en nylonstrumpa framför tvn skulle man kunna ta emot sändningar i färg.


Aprilskämt nylonstrumpa

Mängder med människor plockade fram nylonstrumpor och gick på bluffen. Besvikelsen var lika total som skämtet var framgångsrikt. De flesta människor älskar att skämta och luras och den april är dagen som ingen gå säker. Trots att många av oss gillar att hitta på aprilskämt är det många som ofta har svårt att komma på något bra skämt.


Här får du hjälp med att hitta. Redan när den lanserades väckte nylonstrumpan stort rabalder, så pass stort att kvinnor slogs för att få tag i ett par. Vi har tittat närmare på den populära strumpans historia som startar med en banbrytande uppfinning. I över år har nylonstrumpan varit helt oumbärlig.


Aprilskämt i tv är en tradition som fallit lite i glömska på senare år. VRIGT Övrigt Sport, alkohol och teknik. Det går att skoja om de flesta ämnena – åtminstone den april.


En nylonstrumpa över tv:n för att tv-bilden ska få färg. Det är två exempel på klassiska aprilskämt i svenska medier. Men framtiden ser mörk ut för aprilskämten. Ett skämt, som även nådde in-ternationell berömmelse. Studiorepor-tern Mats Linday uppmanade tittarna att ta fram sax, en rulle tejp och en nylonstrumpa , varpå han lämnade över till Kjell Stensson.


Aprilskämt nylonstrumpa

Så var det första april igen, dagen då det gäller att vara extra uppmärksam för att inte bli måltavla för något aprilskämt. Oj, så många vi var som gick på den! Robert i aprilskämt , humor, nylonstrumpa m fl.


Du har säkert hört talas om detta klassiska första aprilskämt , men har du någonsin sett det? Med hjälp av en nylonstrumpa , sax och tejp skulle det vara möjligt att få en svartvit tv att visa bilder i färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg