fredag 5 augusti 2016

Laga innertak av papp

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror. Boka Lagas Aegean Village och spara upp till med Agoda!


Större sprickor får man laga med ny papp , sk makulaturpapp. Rulla ut pappen med den bruna sidan- mot taket. Medhjälparen skall nu fästa änden av våden med en spik i mitten.


Rikta in rullen och fortsätt upprullningen. Spika kryssvis i kanten var 40:e centimeter. Pappen skall hela tiden hållas väl spänd och händerna brett isär.


Laga innertak av papp

Därför ska du laga dem så snart du ser dem, men det är faktiskt enkelt och går snabbt. Om du upptäcker en skada på ditt papptak är det viktigt att du reparerar den så fort som möjligt. Risken är annars stor att skadan blir mycket omfattande, om det kan tränga in vatten under pappen. Så lagar du innertaket.


För att lagningen ska bli så stark som möjligt sätts laglappen av papper med fiberriktningen tvärs över skadan. Riv i papperet för att se hur fibrerna går. I ena riktningen blir rivet rakt, då river du i samma riktning som fibrerna ligger i papperet. Gamla papptak ska underhållas genom bestrykning för att bibehålla sin täthet.


En gammal papp som får en ny bestrykning kan rent tekniskt vara lika bra som en nylagd papp. Man bör därför sträva efter att bevara den ursprungliga pappen och laga i hål och sprickor istället för att lägga om. Vad använder man för papp , lim och gärna tips på hur man gör eller om det bästa är att plocka ner pappen. Speciellt vid spänning av papp i tak behöver man vara två.


Bygg en bekväm och säker ställning vid behov. Har du ett pappspänt tak , var rädd om det! Ett trasigt papptak är värt att laga. Skär upp bucklor och jämna till dem.


Varje skada ska täckas av två lager papp. Den pappbit som sitter närmast hålet ska fuktas med vatten och den ska vara några centimeter i diameter mindre än den pappbit som sitter ytterst. Den större pappbiten som ska sitta ytterst ska penslas med tapetklister. Vänta en stund så att pappen hinner svälla av fukten från tapetklistret. Om du har ett papptak bör du vara extra observant om pappen börjar lossna i någon skarv.


Laga skadan genast med pappspik och asfaltklister. Takläggaren lyfter upp ena sidan av lagningsbiten och värmer upp både befintlig takpapp och lagningsbiten genom att långsamt röra lågan uppåt och neråt längs lagningen. Samma sak upprepas på andra sidan.


Letade efter en artikel jag klippt ur i ämnet men som vanligt fanns den inte där den borde. Laga papptak kring ventilation, hur göra? Laga innertak av papp – Alternativ. Mindre skador i papptak kan man enkelt laga genom att riva mindre bitar av tidnignspapper eller brunt oplastat omslagspapper och klistra över skadorna med tapetklister.


Man ska riva kanterna för att klippta eller skurna kanter ger tydliga skarvar som syns i taket. Välkommen till Paulmans Tak AB – din kompetenta och trygga läggare av papptak i Stockholm. Vi är ett litet och flexibelt familjeföretag med stor kunskap och lång erfarenhet när det handlar om att lägga tak i papp och andra material.


Använd stödjande brädor eftersom tyngden av pappen annars kan göra att taket rasar ned. När pappen torkat och spänt sig kan den målas igen med ny limfärg. Bubblor kan skäras upp och jämnas till. Underlaget måste vara väl rengjort och torrt. Pappblåsor eller dylikt justeras (med hjälp av Asfaltkitt och Asfaltklister) så att ytan är så slät, att ett bra resultat kan uppnås.


Många fördelar med papp. Om du använder en papp av hög kvalitet, ser till att underhålla taket och gör en översyn ett par gånger per år, kommer du ha ett tak som kan hålla i upp till år. Det gör det inte bara billigt, utan oerhört prisvärt. Hehe hoppas du inte tog det på fel sätt bara Jag skulle inte försöka laga det, hela pappen och.


Hjälp – vårt undertak är i masonit. Hur ska vi isolera och inreda vinden, undrar en av våra läsare. Läs vår byggexpert Roger Nyströms svar här. Om taket inte är så smutsigt räcker det i många fall att bara damma av det. Se över ditt tak, undersök ifall det finns några hål eller sprickor som kan behövas spacklas igen.


Använd ett sandspackel avsett för tak och väggar, t. Alcro Lätt Hand eller Lätt fin spackel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg