onsdag 5 juni 2019

Vad betyder lanternin

Sjögren och Iréne Györki. Lanternin betecknar inom arkitektur en rund eller polygonal turell (litet torn) med fönster, som kröner ett tak eller en kupol. Inom modern arkitektur används ofta lanterniner för dagsljusinsläpp genom taket. Ett vanligt exempel på lanternin är ett glastak.


Utformningen kan variera mycket. Skriv ett ord för att visa vad det betyder.

Nu kan vi även visa vad engelska ord har för innebörd. Vi har över hundra femtio tusen ord på saker och ting som vi lätt och överskådligt förklarar dess betydelse. Lättast att hitta vad de betyder är att söka på valfritt ord och därefter visa vad det betyder. Vad betyder emojisarna – ja det är inte alltid som du tror. Många har blivit missförstådda och vissa har fått nya (snuskigare) betydelser.


Inflation är en ökning av den allmänna prisnivån som gör att man kan köpa färre varor och tjänster för samma mängd pengar. Pengarna minskar alltså i värde. Det tar sig till exempel uttryck i att priset för samma korg med varor i affären stiger över tiden.


Smileys, eller smajlis som de också kallas, finns nästan överallt idag men ibland är det svårt att veta vad som menas.

Här är en lista över olika smileys och deras betydelse. Sanktioner mot bosättarna skulle betyda att ytterligare resurser från statsbudgeten måste dirigeras om från Israel till Västbanken. Om det skulle betyda att överskrida gällande hastighetsgräns.


Ibland kan en halvlek betyda lika mycket som en hel match. Fyndigheter som kan betyda mycket för en ekonomi som ser allt tuffare ut. Det är en autoimmun sjukdom,. Det första man tänker på när man talar om emojis är troligtvis de gula smileygubbarna med olika ansikten, som vart och ett utstrålar olika känslor, beteenden eller företeelser. Här nedan har vi sammanställt en lista med information om de olika smileys som hör till denna kategori.


Vad vi ser i svensk debatt är som många påpekat en ”polariseringsprocess”. Men vad innebär detta egentligen? Polarisering kan ses ur olika perspektiv. Det första perspektivet säger att det är två ytterlighetsgrupper som ryker ihop. Argsint vakar de över varsina poler i den politiska debatten.


Skicka in en fråga så svarar vi så snabbt som möjligt. This is a service for. Kan du gissa vad de olika emoji-ikonerna betyder ? Jag behöver köpa en ny borrskruvdragare och har flera gånger stött på begreppet kolborstfri.


Läs också: svåra verktygsval.

LÖSNING: En vanlig motor med kol eller kolborstar får ström när kolborstarna skapar kontakt mellan ett par kontakter på en rotor. Inte utan de som är missnöjda, arga och våldsamma. Vi behöver prata om integration med varandra.


Med alla som lever i Sverige idag. Det betyder inte att vi behöver vara överens hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg