måndag 17 juni 2019

Kreta resmål

Fantastisk semester till bra pris. Boka nu - bestäm dig senare. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Hitta billigaste resan här.


Kreta resmål

Koppla av på semestern. Njut av mat och dryck. Följ med Apollo till Kreta. Upptäck Kreta: boka turer och aktiviteter online till garanterat bästa pris!


Bali på Kreta har gått från en liten fiskeby till en allt mer populär turistort. Här möts du av vacker natur och fina stränder i en lugn atmosfär. I hamnen kan du äta gott på någon av tavernorna med äkta kretensisk mat och sedan kika i små butiker med lokala varor.


Hotellen här är oftast mindre och. Kreta var centrum för Europas äldsta civilisation, den minoiska, och ön har varit under styre av bla italienare och turkar vilket syns i många bevarade byggnadsverk och den varierade, hälsosamma matkulturen. Nyheter och bra att veta om Kreta.


Allt du behöver veta om resmål , resor, språk, valuta, restips, pass och visuminformation för Kreta. Men det är också många som aldrig har varit där! Därför har vi satt ihop en guide för dig som besöker Kreta för första gången. För att göra det lite enklare så delas den in i östra och västra Kreta. Här finns även det venetianska riddarhuset Loggian och den vackra Rimondifontänen.


Kreta resmål

Under länkarna läser du mer om Kretas stränder, semesterutbud och bästa hotell. Det är en destination som det går att resa till året runt om du letar efter bättre väder, eller vill besöka kulturella platser. Letar du efter information om Kreta har du kommit rätt – vare sig om du ska resa dit eller inte. På Kreta finns Santa Helena Beach i Platanias och Sitia Beach i nordöst. Kreta är ett resmål som är mycket populärt hos oss svenskar.


Orter på Kreta De flesta av resmålen ligger på Kretas norra kust. Res med Ving och upptäck världen! Res till exotiska resmål på en långresa, inspirerande storstäder för en weekend och härliga semesterorter med bra hotell för alla smaker. Det finns alltid något nytt att upptäcka, oavsett om du vill till resmål långt bort, eller vill upptäcka något lite närmre. Spara upp till i Kreta.


Kreta resmål

Läs omdömen och boka nu! Huvudorten Gaios små gränder kantas av tavernor och fik och det finns även vandringsleder om man vill utforska naturen och de mindre orterna på ön. Paxos är även ett romantiskt resmål , enligt grekisk mytologi skapades ön av havsguden Poseidon som ett kärleksnäste åt honom och Amfitrite. Där kylskåpsmagnet- Kreta slutar tar Clas Ohlson- Kreta vid. Souvenirbutikerna blir färre, kastrullaffärerna fler.


Olivlundarna tätare och getterna djärvare. Helst står de mitt i vägen, som om de ägde den, och stirrar stint på oss när vi ber om lov att passera. Ljuvliga stränder som rosaskimrande Elafonissi och populära Falassarna.


Här hittar du de två helt unika städerna Chania och Rethymnon, där det gamla och medeltida blandas med modernt och tillgängligt. Greklands största ö är en smal sak - mil lång och två till sju mil bred. På grund av det heta klimatet är därför vår och höst bästa tiden att besöka Kreta. På de flesta resmål kan du förboka dina utflykter redan hemma.


Det gör du antingen här eller via vår app – oavsett om du reser med Apollo eller inte. Vill du vänta med att boka dina utflykter tills du är nere på resmålet går det givetvis också bra! Då är det enklast att boka utflykten direkt via din reseledare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg