måndag 10 juni 2019

Konflikthantering i professionellt lärarskap

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Författarna utgår ifrån förhållningssätt som stämmer väl överens med den dialektiska kunskapssyn och det värdesystem som finns inskrivet i skolans och förskolans uppdrag. Fem av bokens nio kapitel behandlar centrala perspektiv på och teorier om konflikter och konflikthantering. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans.


Konflikthantering i professionellt lärarskap

Logga in för att reservera. Utifrån socialpsykologisk och pedagogisk forskning får man i denna bok grundläggande kunskaper inom kommunikation och konflikthantering. Varje kapitel avrundas med en sammanfattning och diskussionsfrågor. Konflikter blir till i möten med människor. I den här boken kan vi som pedagoger få mycket hjälp att hantera och lösa konflikter.


Ytterligare skildrar studien vilken hjälp som finns att tillgå vid konflikter och vilka modeller som finns tillgängliga. I skolan hamnat du ofta i grupper som du själv inte har valt och då är det oundvikligt att konflikter uppstår. Kursen behandlar också konfliktsituationer i relation till aktuella styrdokument och riktlinjer för skolan gällande konflikthantering , diskriminering och likabehandling.


Där finns hennes figurer som beskriver detta. Gedigna insikter om och kunskaper i konflikthantering i professionellt lärarskap är därför en nödvändig kunskap för alla som arbetar i skolan. Hon arbetar dagligen med konflikthantering och har arbetat för att ämnet konflikthantering ska ingå i lärarutbildningen på alla nivåer. Utbildning i konflikthantering och svåra samtal för dig som vill bli bättre på att hantera konflikter. Det här är en utbildning i praktisk konflikthantering och hur du gör svåra samtal enkla.


Den första insikten du får är att konflikter och svåra samtal varken är fel eller dåliga. Jag är inblandad i kurser, kursmoment, uppdragskurser, öppna föreläsningar och studiecirklar som rör konflikthantering i skolan. Danskt band) av Mikael Lundgren. KONFLIKTHANTERING I PROFESSIONELLT LÄRARSKAP innehåller såväl teoretisk som erfarenhetsbaserad kunskap och kan ses som en orientering i kunskapsfältet.


Det finns inga omdömen till denna titeln. Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme. Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap för gymnasielärare LGK30G. Göteborgs Universitet.


Uppdaterad personuppgiftspolicy och användning av kakor. Att hantera och förebygga konflikter på arbetsplatsen. StockholLärarförbundet.


Konflikthantering i professionellt lärarskap

Empowering students to handle conflicts through the use of drama. Det är ett lågt antal, när ämnet konflikter är så pass dagligt förekommande. Kursens syfte är att studenten ska utveckla en teoretisk förståelse för pedagogiskt ledarskap, sociala relationer och konflikthantering , samt hur dessa tre relaterar till varandra i pedagogisk verksamhet.


Där refererar de till Lynn Davis som utforskat relationen mellan sociala konflikter och utbildning samt skolans reproducerande av konflikter. I hennes bok Education and Conflict. Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Kakorna hjälper webbplatsen att komma ihåg dina inställningar samt säkerställer användningen av applikationen.


Konflikthantering i professionellt lärarskap

Read reviews from world’s largest community for readers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg