tisdag 25 juni 2019

Kondensväv under plåttak

Plannja har plåttak i hög nordisk kvalité. Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Hitta rätt kontakt här!


Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.

Väven är godkänd som genomtrampningsskydd och används när funktionen som ångspärr ej är nödvändig. Används också som kondensväv i oisolerade byggnader. I detta fall läggs väven under yttertaket så att eventuell fukt eller kondens kan rinna ner fritt längs takfallet. Bison Kondensväv kan även användas som ställningsskydd. En kondensväv som appliceras på takplåtens undersida minimerar problemet genom att kondensdropparna absorberas och förs ut genom väven vid takfoten, i stället för att de regnar ner från innertaket.


Genom en kombination av ventilation och stigande temperatur under dagen bortförs fukten och väven torkar upp. Men också dess hållbarhet och det faktum att det är nästintill underhållsfritt, den glatta ytan i kombination med en hög takvinkel gör att ditt plåttak i princip rensar sig självt från snö. Vänligen kontakta oss för mer info.


Jo man kan sätta en plast, men den ska vara tillverkad för just det ändamålet.

Det kan nämligen bli enormt varmt under ett plåttak när solen ligger på, så alla plaster klarar inte dessa temperaturer. Jag skulle inte försöka med plast på råspont, utan gå på det traditionella underlagspappen. SLU, för tillhandahållande av mätinstrument under fältstudiens. Taket är ett oisolerat plåttak som är klätt med kondensväv invändigt.


I lokaler ökade energianvändningen från TWh till drygt TWh under samma period. Några av dem skyddas av plåttak , fler. Massa kondens under plåttak men inte lika mycket under det tak du beskriver då det kan lufta ur mycket bra. Värsta ställena med kondens är där plåt ock papp ligger emot varann som till exempel genomföringar, skorstenar mm.


Men som på tegeltak så är ju pappen där för att ta upp eventuellt vatten som tar sig in eller kondenserar. Varning för plåttak på isolering enligt bild ovan. För det första består dagens plåttak av flera skikt och är profilera för det andra är den åtskilligt tunnare och för det tredje mycket lättare. I jämförelse med tegel är många typer av plåtar tio gånger lättare.


Bison DiffTak 1är ett diffusionsöppet underlagstak. Underlagstaket monteras under ytskiktet, ovanpå råsponten eller direkt på takstolarna. Observera att underlagstaket inte är genomtrampningssäkert. Någon luftspalt mot underlaget behövs ej utan duken läggs dikt an råsponten eller isoleringen. Läs mer fakta om plåttak här, och viktiga tips för taket här.


God ventilation och torr miljö är viktigt om takplåt ska förvaras mellan inköp och montering.

Under kortare perioder kan takplåt förvaras utomhus men är det en längre tid är inomhuslagring och en stabil temperaturnivå att föredra. Droppar det från ert plåttak , skärmtak, lagerutrymmen eller djurstallar? Effekt mot kondens , se under Artiklar!


Monarfol Takfolie är en diffusionstät under – lagsduk av. Jag spände en vanlig armerad plast under läkten ( direkt över takstolarna), sen på med läkt och sen på med plåt. På gården jag köpte i höstas finns en maskinhall på ca 120moch det är fribärande plåttak , men den är inte kondensskyddad.


SoundStop är en kondensväv som minskar buller. Detta kan vara något som särskilt eftersträvas i hallar där människor och djur vistas regelbundet, inte minst i ridhus. Nackdelen är att man måste tillåta kondensen att rinna ut, så det är ju bra om man kan avsluta plasten utan för byggnaden. Ett plåttak kan låta när det regnar. Godkänd genomtrampningsskydd vid tillfällen då Ångspärr inte är nödvändig.


Uppfyller arbetsmiljöverkets krav. Kan användas som kondensväv under yttertak samt som ställningsskydd. Tillverkad av HD polyeten som laminerats på ena sidan med LD polyeten. Ska du lägga nytt tak, plåttak eller annat, med hjälp av en plåtslagare eller annan takläggare?


Då bör du känna till dessa saker som påverkar det nya taket, priset för det och hur du får bästa kvalitet till en rimlig kostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg