fredag 28 juni 2019

Prag mat

Prag mat

Taxitransfer till låga priser. Gratis rundtur i staden, guidebok. Ett pris till alla hotell i Prag. Lågpriser på hotell i Prag. Matkulturen i Prag står högt i kurs och maten som serveras på stadens restauranger är inte bara god att äta, den är prisvärd också!


Priset kan dock skilja sig rejält åt mellan olika restauranger så håll ögonen öppna. Det enda som kan vara lite tråkigt är att restaurangerna stänger ganska tidigt på kvällen. Många pubar i Prag är lika mycket restaurang som ölhak.


Med över 2olika ölsorter på flaska och sex sorter på kran kan du hitta nästan vilken tjeckisk öl som helst och även en hel del utländska sorter. Menyn är inte stor men maten är god och vällaga ett mycket bra ställe att prova tjeckisk mat. Men om du lägger dina idéer om att äta hälsosamt åt sidan för några dagar så kommer du att märka att tjeckisk mat är väldigt god.


Landet kan skryta med några produkter i toppklass, från fisk till rökt kött till vilda svampar, och Prags toppkockar har börjat återuppfinna det tjeckiska köket med en lättare, mer uppfinningsrik touch. Prag , Tjeckien: Se TripAdvisor-resenärernas omdömen om restauranger i Prag och sök efter kök, pris, plats och så vidare. Knödel eller grisknä, no more!


Matutbudet i Prag har under de senaste åren exploderat, och vår ciceron Hans Fahlén frossar så pass mycket att till och. Carl Rüster, författare till guideboken Mitt Prag , tipsar om sju krogar, kaféer och restauranger i Prag som är värda ett besök. Han berättar även om hur man gör när man besöker en traditionell tjeckisk krog.


Prag mat

Precis som i alla andra länder så skiljer sig typerna av pubar och restauranger man kan hitta i Prag ofantligt mycket åt, där var och en har olika förväntningar på besökarnas beteendenivå. Här är tips till en av världens vackraste städer. Här finns det massor att göra: Prag är fullt av nöjen, god mat och strålande sevärdheter. Att priserna bara är två tredjedelar mot i Sverige är förstås en extra bonus.


En resa till Prag är en perfekt weekend. Vill man ha en större matupplevelse än ”bara” god mat så kan man bege sig till restaurangen Nebozizek som har en makalös utsikt över Prag. Nebozizek ligger på sluttningen av berget Petrin och restaurangen har en egen station vid bergbanan. Prag får indexsiffran 4 med Stockholm som index 100.


Det är alltså nästan halva priset i Prag på de varor och tjänster som ingår i jämförelsen: en hotellnatt, en cappuccino, måltid på en mellanklassrestaurang, öl på restaurang, taxiresa på km, en flaska vin i butik och priset för en Big Mac. Fantastiska Erbjudanden i Prag. För den som är orolig för maten eller som har barn som är något kräsna med sig kan det vara ett tillfälligt alternativ att gå till någon av de stora snabbmatskedjorna som har etablerad sig i Prag. Det finns också gott om mataffärer och butiker som erbjuder råvaror som du sedan själv kan tillaga.


Boka de populäraste Mat - och gourmetturer i Prag. Bästa pris- och pengarna tillbakagaranti! Läs recensioner från andra resenärer. Ta del av våra tips med restauranger i Prag.


Det är några av mina pärlor men jag har också haft kollegor och samarbetspartners som hjälpt mig sätta samman listan. Första gången jag var i Prag så hade jag fått tips om ett f. Restaurang ”U Vejvodu”, som var otroligt mysigt. Tillbringa en kväll i hjärtat av Prag och njut av en tre- eller femrätters medeltida middag med obegränsade drycker. Du underhålls av en speciell medeltida föreställning, som inkluderar fäktare, jonglörer och magdansare som uppträder till musik. Prag är utan tvekan en av Europas vackraste och mest bevarade huvudstäder.


I den gyllene staden på kullarna runt Moldaufloden trängs byggnader från olika tidsepoker: gotik, rokoko, renässans och jugend. Prag , som är en relativt liten huvudstad med korta avstån lämpar sig utmärkt för promenader. Om du gillar vackra vyer, god mat och alla former av kultur kommer du att älska Prag. Många städer i det forna kommunistiska Öst-Europa har blommat upp sedan Berlinmurens fall, men få kan i dag mäta sig med det välmående och glimrande Prag. Tjeckiska köket är den matkultur och de mattraditioner som finns i Tjeckien.


Köket är influerat av regionen landet ligger i, och har många centraleuropeiska. Författaren Franz Kafka bodde och verkade i Prag under nästan hela sin livstid. Det hus han bodde i under sin uppväxt är numera en av turistattraktionerna.


Huset han föddes i revs strax efter hans födelse som del i förnyelsearbetet i den judiska stadsdelen, Josefov).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg