måndag 3 juni 2019

Illaluktande gaser och avföring

Illaluktande gaser och avföring

Illaluktande avföring. Avföringen har normalt en obehaglig lukt, men en som är erkänt som ganska vanligt. Magkliniken har i fyra år hjälpt klienter med magbesvär, som illaluktande gaser i magen, att snabbt minska symtomen och få kontroll på magen. Nu kan du testa vår webbaserade behandling.


Vägledning steg-för-steg med matlistor, recept, frågor och svar, video, checklistor mm. DIARRÉ, FÖRSTOPPNING OCH BLOD I AVFÖRINGEN Gasbesvär. Gas i magen och i tarmarna är något som alla har.


Gasen består av luft som du sväljer eller som bildas i tjocktarmen när kroppen bryter ner mat. Att ha gaser kan göra att magen sväller och att du får ont, men är oftast inte farligt och beror sällan på en allvarlig sjukdom. Som om det inte vore jobbigt och smärtsamt nog att inte kunna bajsa, kan förstoppning dessutom göra att du pruttar mer än vanligt. Det beror på att du har mer bakterier än vanligt i tarmarna som avger gaser.


Illaluktande gaser och avföring

Om du är förstoppa se till att dricka massor av vatten, träna och äta fibrer. Jag mår psykiskt dåligt pga detta, jag förstår inte varför jag luktar så hemskt illa. Det är så illa att denna lukt sätter sig i mina underkläder och även fast jag tvättar mig luktar det skit.


De har bokstavligt talat testat mänsklig avföring mot en rad olika komponenter som återfinns i vår mat. Skurken stavas cystein - en aminosyra som bland annat innehåller svavel. Aminosyror är som bekant byggstenar i protein och återfinns bland annat i kött, mjölkprodukter, ägg och andra typer av protein.


Det är vanligare med avföringssymtom om tumören sitter längre ned i tarmen. Blod- och slemavgång är typiskt och smärtorna är närmast kolikaktiga, men om man kan avge gaser och avföring kan symtomen lindras. Om tumören sitter allra längst ner i ändtarmen tillkommer ofta flera lokala symtom. Om avföringen är svart, tjärliknande, och illaluktande så kan det vara tecken på blödning, så kallad melena, vanligtvis vid magsår eller blödningar i övre gastrointestinalkanalen. Den svarta färgen kommer från oxiderat järn som finns i blodets hemaglobin.


Det är jättejobbigt, jag vågar inte gå på toa om jag inte är hemma och jag går på toa oftare än förut. Det är så kladdigt att det är svårt att torka rent, toastolen blir jätteäcklig och det luktar som fan i badrummet efteråt. SymptoMagen känns tung, hård och uppsvälld och det kan gå många dagar mellan att du går på toaletten. Aptiten dalar och du kan ha magknip.


Det finns också en och annan – inte alls lika känd – variant av förstoppning, nämligen så kallad dold förstoppning. Då har du dagliga toalettbesök men blir inte av med avföringen. Hans mage kurrade väldigt hela gårdagen och idag har han återkommande illaluktande gaser. Har dessa dagar ätit dåligt och ej haft avföring.


Jag har en hund (spansk vattenhund) på år. Han har inte tidigare ätit något konstigt. Vad beror detta på och vad ska jag göra? Därför är det viktigt att du uppsöker läkare så fort som möjligt om du har något av ovanstående symptom och ökad slemmängd i avföringen. Slem i avföringen kan vara tecken på en allvarligare sjukdom men behöver heller inte vara det.


Om jag inte tar omeprazol får jag halsbränna efter ca dagar. Jag ”måste” ta dom för att skydda mot Orudis, smärtstillande medicin. Försök att hitta en träningsform som fungerar för dig och som får dig att må bra. Motion stimulerar tarmarnas arbete och driver fram tarminnehållet. Det gör att tarmen töms lättare.


En del kan undvika att träna eftersom det kan läcka mer avföring under träningstillfället. Anpassa träningen till vad du tycker känns bra. Utrensningen och läkningen gäller även ofta emotionellt Det var i november förra året som mannen, som är i 60-årsåldern, kontaktade sin vårdcentral. Han berättade då att han hade problem med gaser och illaluktande avföring.


Sjuksköterskan rekommenderade honom att utesluta gluten. Både Lotta och Siri har gått upp i vikt sedan vi bytte tillbaka till deras vanliga foder (JIPPI!!!!). Med detta i åtanke sade veterinären att hennes främsta misstanke är att det kan vara T. Fuetos, men att Siri håller på att läka ut parasiten av sig självt med tanke på att hennes avföring blivit fastare och mindre illaluktande. På samma sätt kan akut gastrointestinal (GI) infektioner resultera i ökade gas i tarmen, på grund av snabba transporter av mat via mag-tarmkanalen. Det kan vara både fysiskt och psykiskt jobbigt att ha gaser i magen och känna sig svullen.


Om man besväras av detta under en längre tid bör man kontakta läkare. Innan man gör det kan man dock göra några åtgärder på egen hand. Att utesluta vissa livsmedel som man kan koppla ihop med gaser i magen och ballongmage är en väg att gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg