söndag 7 februari 2016

Mauritius hajar

På Mauritius kan du njuta av vita lena stränder, turkost vatten och underbar grönska. Vi har över års erfarenhet av skräddarsydda res. Klimatkompenserade flyg.


Gratis bokning, fantastiska priser. Det tar ca timmar att flyga från Stockholm till Mauritius och när du är där kan du ta dig runt i t. Boka hotell i Mauritius.

Officiella taxibilar har en skylt som är gul med svart text, och om du väljer att hyra en taxi med chaufför bör ni på förhand komma överens om priset. Ytterst få av Mauritius taxibilar är utrustade med taxameter. Mauritius är en tropisk dröm med kritvita stränder och läckra laguner. Sveriges största sajt om Mauritius har allt du vill veta inför en resa. Tips: Paradis trots vulkan och hajar Låt dig inte avskräckas av en aktiv vulkan och lika aktiva hajar.


Den franska ön Réunion är ett mångkulturellt, tropiskt paradis som har mycket att erbjuda på liten yta. Tusentals dykare väljer att bekanta sig med djur- och växtlivet varje år och de färgglada fiskarna är ofta både orädda och ganska nyfikna på besökare. Mauritius rev är perfekta för både nybörjare och mer erfarna dykare.

Paradisön Mauritius ligger långt ute i Indiska Oceanen, öster om Madagaskar med majestätiskt landskap och tropisk grönska. Attacker av hajar är mycket ovanliga. Finns det hajar på mauritius ? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Hungriga hajar Bolinas Beach, Kalifornien Bolinas Beach är ett paradis för surfare men även en del av den ökända röda triangeln.


Här flockas varje år hajar för att käka sjölejon och från stranden kan man få syn på den beryktade vithajen som står för procent av alla dödliga hajattacker mot människor i USA. Detta gör att du kan åka till Mauritius i stort sett när som helst. Staten omfattar ön Mauritius samt öarna Agalega, Cargados Carajos Shoals (Saint Brandon Rocks) och Rodrigues.


Efter nyår åkte jag iväg till paradisön Mauritius med min familj. Det var verkligen så himla härligt. För det mesta var vi på hotellet och slappade på stranden och åt god mat, men vi åkte också ut på en snorklingtur en dag. Mauritius lokale segelmakare är ombord för att hämta upp två av våra segel som behöver lite omvårdnad. Han tittar på surfingbrädan som är surrad längs.


Vill du lämna Mauritius tillfälligt för att utforska andra delar av det lilla öriket så finns det välorganiserade båtutflykter från Mauritius till flera av de mindre öarna utanför. Exempelvis så är östkustens mest berömda utflyktsmål ön Ile aux Cerfs. Korallrev omringar nästan hela Mauritius kust och gör så att vattnet är lugnt och varmt.


Här kan du ta båten ut en dag och snorkla eller dyka i det stora blå för att se vad Mauritius har att bjuda på under ytan.

Hinduismen är stark på Mauritius och det finns flera färgglada tempel på ön. På bara fyra år har människor blivit attackerade av hajar i vattnet utanför ön, varav sju personer har mist livet. Den februari i år attackerades en kvinna i 20-årsåldern av en haj och dog. Hajen ska ha angripit kvinnans ben medan hon simmade i närheten av stranden l’Etang-Sale på södra sidan av ön. Det går att betala med euro på en del turistutflykter, men annars är det den lokala valutan rupie som gäller.


Mauritius var länge orört av människan, med klumpiga drontfåglar som enda invånare. Men holländarna hittade hit för fyra hundra år sedan, och åt genast upp alla dronter. Nästa herre som regerade här – Frankrike - ville se tjockare blod än fåglarnas flyta över den röda jorden. Obligatoriska vaccinationer.


Gula febern-vaccinationen krävs om Du anländer från vissa länder i Afrika eller Sydamerika. Rekommendation vid vistelse i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg