måndag 29 februari 2016

Stämningsansökan vårdnad

Vi handlägger 20mål per år. Boka ett rådgivningsmöte nu direkt! Välkommen till Kensaq. Hitta Ekonomisk Rådgivning idag!


Ett av tingsrättens uppdrag är att lösa tvister mellan två eller flera parter. Domstolen ska alltid arbeta för att få fram ett snabbt avgörande av målen. Ansök om vårdnad , boende eller umgänge. God man och förvaltare.


För att det ska vara möjligt får inget tidigare beslut ha fattats om vårdnaden. Föräldrarna kan alltid vända sig till en tingsrätt med en begäran om att vårdnaden ska vara gemensam. Vårdnad - om en eller båda föräldrarna dör. Om den ene av föräldrarna dör, får den andra föräldern normalt vårdnaden om barnet. Umgängesrätt vid ensam vårdnad Umgängesrätten, barnets rätt till regelbundet umgänge med båda sina föräldrar, gäller både vid gemensam och vid ensam vårdnad.


Stämningsansökan vårdnad

För det fall ni inte kommer överens under processens gång kommer tingsrätten att avgöra målet efter en huvudförhandling. Stämningsansökan gemensam vårdnad Hej! Domstolen får då besluta i frågorna i enlighet med vad som är bäst för barnet.


Lämna in en stämningsansökan. Vill du att tingsrätten ska ta upp en fråga om vårdnad , boende eller rätt till umgänge? I så fall ska du lämna in en stämningsansökan hos tingsrätten. Dessa frågor prövas av tingsrätten i den ort där barnet bor.


I stämningsansökan redogör man för vilka grunder man har till att vilja frånta den andra föräldern vårdnaden om barnen. När man skickar in en stämningsansökan till tingsrätten påbörjar man en juridisk process, en så kallad vårdnadstvist, som kan ta lång tid och vara uppslitande för alla inblandade. Med att ange grunderna avses att man förklarar varför man anser att domstolen ska besluta om enskild vårdnad. När en make ger in en stämningsansökan om ensam vårdnad uppstår det som ofta benämns en vårdnadstvist. Föräldrar som inte är överens om vårdnad , boende och umgänge kan lämna in en stämningsansökan till tingsrätten.


Då fattar tingsrätten ett beslut i föräldrarnas ställe. Om en förälder upplever sig utsatt för umgängessabotage kan hen lämna in en stämningsansökan mot den andra föräldern till tingsrätten. Detta bör alltid ske i samråd med ett juridiskt ombud. En stämningsansökan ska innehålla ett bestämt yrkande, nämligen vad man vill få fastställ en utförlig beskrivning av de omständigheter som åberopas som grund för yrkandet, uppgifter om vilka bevis som åberopas och vad som ska styrkas med varje bevis samt uppgifter om sådana omständigheter som gör domstolen behörig, om inte behörigheten framgår av det som övrigt framförs.


Vad betyder stämningsansökan ? När en förälder stämt in den andre föräldern, utreder socialnämnden (Familjerätten) frågorna om barnets vårdnad , boende, och umgänge på uppdrag av domstolen. Vad innebär en vårdnadsutredning? När en domstol får in en stämningsansökan från en förälder som vill ha ensam vårdnad om sitt barn ger som regel tingsrätten socialtjänsten uppdraget att utreda hela situationen. Detta görs genom samtal med föräldrarna, släktingar och andra närstående samt med eventuell dagis- och skolpersonal. Hur skriver man ansökan om ensam vårdnad ? Om ni är oense om vårdnaden.


I detta fall kan det också vara bra att anlita en advokat. Målet är alltid gemensam vårdnad om det är till barnets. Tingsrätten beslutar sedan utifrån barnets bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg