torsdag 25 februari 2016

Mångkulturellt samhälle betyder

Termen mångkultur används ofta för att beskriva samhällen som bär inslag av eller innefattar många olika kulturer, exempelvis på grund av immigration. Skillnaderna kan orsaka oro för att nationen ska förlora sin identitet, men också kulturella utbyten som ger fördelar till de olika grupperingarna. Begreppet mångkulturellt samhälle kan alltså vara missvisande, eftersom Sverige inte är ett samhälle som består av kulturer som är helt åtskilda från varandra. Snarare kan vi säga att vi lever i ett samhälle där det finns kulturella skillnader.


Om vi vill försvara och utveckla ett sådant mångkulturellt samhälle måste två förutsättningar vara uppfyllda: ett gemensamt språk, samt en ömsesidig acceptans för att vi som individer rör oss mellan många olika identiteter. Själv gör jag anspråk på att vara svensk socialdemokrat, muslim, sjuksköterska och kurd. Avslutningsvis några ord om den starka retoriken mot ett ” mångkulturellt ” samhälle. Ett mångkulturellt samhälle är ett samhälle där olika kulturer existerar parallellt och staten inte blandar sig i detta eller försöker anpassa dessa till en annan kultur.


Vilken kultur de tillhör är invandrarnas egen sak. Mångkulturellt samhälle 1. Vad är ett mångkulturell samhälle Man kan säga att ett mångkulturellt samhälle är när människor med olika bakgrund arbetar ihop i samhället , exempelvis att busschauffören är från Indien och personen som sitter i kassan är från Somalia. Sverige är ett av de länder som fortsättningsvis är förhållandevis öppet för flyktingar och invandring. Trots att åsikterna om invandringen går isär i Sverige, så har landet under många årtionden formats av idén om ett rikt, mångkulturellt samhälle. Som på kommando började svenska politiker häromåret prata om svenskhet och svenska värderingar.


Mångkulturellt samhälle betyder

Men går det att tala om svensk identitet i ett föränderligt, mångkulturellt samhälle ? I församlingen New Life finns människor från hela världen. Dagen pratar med fem av dem i jakten på svenskheten. Att något faktiskt kulturellt utbyte faktiskt sker, som påverkar det svenska samhället är svårt att se. Normer som avviker från svenska socialliberala, brukar snabbt förklaras som icke önskvärda.


Alltså beskrivs en övergångsperiod. När många kulturer lever parallellt smälter de långsamt samman och blir till en enda kultur - som förändras lite för varje dag som går. Studiematerial om det mångkulturella samhällets utmaningar. Här finns handledningar för hur en skola kan arbeta med lektioner, temadagar, temaveckor och projektperioder. KMS står för Kamloops mångkulturellt samhälle.


Om du besöker vår icke-engelska version och vill se den engelska versionen av Kamloops mångkulturellt samhälle , Vänligen scrolla ner till botten och du kommer att se innebörden av Kamloops mångkulturellt samhälle på engelska språket. Sverige kan därför beskrivas som ett mångkulturellt samhälle. Personer på bilden högst upp till vänster kan också sägas komma från olika kulturer.


Men helt säkert är detta inte. VMS står för Vancouver mångkulturellt samhälle. Det betyder i klartext egentligen att vi vill ha ännu mer ensidig statlig propaganda för ett mångkulturellt samhälle , vilket helt och hållet har varit ett misslyckande, och massinvandring. En positiv syn på flerspråkighet innebär en förståelse för att flera språk kan utvecklas parallellt och tvåspråkighet har positiva effekter på barnens språk- och kunskapsutveckling.


Mångkulturellt samhälle betyder

I dagens globaliserade samhälle är flerspråkighet en tillgång för individen och för samhället , en nyckel till internationell arbetsmarknad. Kommunikationen har en direkt betydelse för om patienten känner sig tillfredställd med bemötandet. De många invandrarna har gjort att de gamla svenskarna tagit till sig delar av invandrarnas kultur, till exempel nya maträtter. Man brukar säga att Sverige numera är ett mångkulturellt samhälle. Förr var det vanligare att man försökte assimilera invandrare i det svenska samhället.


Interkulturalitet (av prefixet inter-, mellan, och det antropologiska kulturbegreppet) avser interkulturell kommunikation i skolan och inom ett samhälle , det vill säga mötet mellan personer från skilda kulturer (med skilda modersmål och levnadsregler) och ömsesidig förståelse dem emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg