fredag 26 februari 2016

Eluttag frankrike

Storsäljare från Schneider. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Här hittar du både stränder, alper, vingårdar samt en uppsjö av kulturella rikedomar. Någon som vet om dom har samma eluttag som oss och om det är samma ström eller spänning eller vad det ska vara (jag kan inget alls om el).


Eluttag frankrike

För att koppla in elektriska apparater i hushållen behövs en sladd med en kontakt med ett bestämt utseende för att den ska passa i ett eluttag som också behöver ha ett standardiserat utseende. Standarderna varierar världen över. Frankrike har eluttag av typ E. Ursprungligen användes inte jordade uttag och kontakter. De eluttag som finns i Skottland är enligt internationell typ G och i Sverige används typ C och typ F. I Skottland används elektricitet med växelspänningen 2Volt som har frekvensen Hz. För elkontakterna i Skottland kan det variera vilken strömstyrka som går att ta ut innan säkringen går.


Det kan bland annat vara nyttigt att veta att eluttagen i Paris är likadana som i Sverige vilket betyder att du inte behöver ha någon adapter med på resan. Likadana eluttag i Paris som i Sverige Är det din tur att bli en. Res inte utan adapter! Med rätt reseadapter kan du använda dina elektriska apparater världen över. Välj den modell som fungerar i de länder du ska besöka.


Eluttag frankrike

Ni vet ju hur det är, denna ständiga undran. Behöver jag en adapter på min nästa resa eller inte? Vagabond hjälper dig på traven. Hon ska bo med en familj i södra frankrike en vecka.


Men vi har ärligt, ingen aning om man måste ha en el-adapter där eller inte. Dom ggr man varit där själv har man ju bott på hotell och dom har ju alltid samma sorts uttag som vi. Vägguttag från Schneider Electric.


Rysslands äldre uttag och kontakt har något mindre stift och hål. Hur många gånger har du stått med elsladden till någon av dina elektriska apparater och tittat på ett eluttag som inte ens har ens en avlägsen likhet med den kontakt du har? Jag måste erkänna att det fortfarande händer mig då och då trots att jag har en försvarlig mängd adaptrar hemma i min ”elektriska reselåda”.


Det varma Medelhavsklimatet och den 1mil långa kuststräckan gör även ön till en mycket attraktiv turistdestination. Jag har problem på franska motel att använda deras eluttag tex ladda tel. Jag bli glad när du låtersom vanlig,Miranda, mendu inte har tid att. Om du har en europlug, typ C, så ska det gå bra i Italien.


Eluttag frankrike

Den fungerar i de flesta eluttag som finns i Europa med undantag för Storbritannien och på Irland där det är en annan typ som gäller. Det här är en bra fråga. Ska du ta med adapter till Italien?


Sv: Matarkabeln från eluttag till bilen Skall man belasta hårt så är det alltid bra att rulla ut. Kom inte ihåg exakt men det är i storleksordningen - gånger mer ström man kan skicka genom kablen om den är utrullad så den kyls i stället för att dem är ihoprullad och varven värmer varan. Funderar nu på om det krävs adapter för att de elektriska prylarna ska funka?


Det finns tom i sunkiga gamla småhotell på landsbyggden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg