tisdag 31 juli 2018

Kärlek åldersskillnad

Kärleken är blin sägs det. Men är det verkligen helt okomplicerat att ha en relation med någon som är bra mycket äldre? I dag är stora åldersskillnader mer accepterat, och betydligt fler kvinnor än tidigare vågar stå för sin yngre kärlek.


Hur stor åldersskillnad är egentligen ”okej” i ett förhållande? Men i slutändan handlar allt om kärlek - oavsett var eller hur man finner kärleken så är den alltid en positiv sak och det är din lycka som står på spel. Låt inte andra avgöra vem du kan älska, bara du vet vad som är rätt för dig.

Ett par med en åldersskillnad där kvinnan är äldre manar till frågor och viskningar. När en ”mogen” man å andra sidan presenterar sin unga fru, gratulerar familj och vänner honom för hans fina kap, vill imitera honom etc. När kvinnan tar hem en mycket yngre man ser hennes vänner med avund på henne, det är sant, men det kommer vara mycket svårare att acceptera det äktenskapet.


Att ha en åldersskillnad är inte synonymt med att göra slut. Om det vore sant skulle folk i samma ålder ha en större chans att förbli tillsammans (det stämmer förstås inte). Att tro att kärlek har en ålder begränsar dig bara och ger kärleken krav innan den ens kan komma att ändra din åsikt.


I slutändan är det kärleken som skapar ett stabilt förhållande och kärleken är blind även för ålder. Vi är faktiskt bara så gamla som vi känner oss. Du kan inte styra vem du blir kär i och kärleken har inga åldersgränser.

Din ålder behöver inte säga någonting om din livsstil, dina intressen, värderingar eller annat som kan påverka val av partner eller vem du blir förälskad i. Och det verkar flera av våra svenska kändisar hålla med om. Johanna fastnade för Fredriks bild på Mötesplatsen och tog kontakt. Fredrik tvekade först på grund av ålderskillnaden men ville ge det en chans.


På tredje dejten föll alla bitar på plats och de blev ett par. Det var kärlek trots ålderskillnaden. Jag tror att kärlek baseras på ett utbyte, inte bara emotionellt utan det finns så mycket mer. Någonstans måste man ändå ligga på en rimlig nivå för att förstå varandra, annars tror jag inte ett förhållande fungerar. Men en viss åldersskillnad kan underlätta, tror hon.


Att heterosexuella män dras till yngre kvinnor medan det omvända gäller för kvinnor är ett känt faktum inom de flesta kulturer. Carolina Gynning, 4 längtar efter barn med nya kärleken Viktor Philipson, 33. Men för programledaren betyder parets åldersskillnad en stress. Jag är äldre och har träffat en yngre kille, det är klart att det blir ju lite mer panik, säger hon.


Då har Julia filmerna för dig! Kourtney är inte ensam i kändisvärlden om att leva i en relation med rejäl åldersskillnad. Här är romantiska filmer du bara måste se! Här nedan ser du par som har en stor åldersskillnad.


Det är år mellan sambon och mig.

Det funkar jätte bra, vi tänker inte på åldersskillnaderna längre. Hon säger att hon inte alls bryr sig om ålderskillnaden och att hon uppskattar min livserfarenhet. Hennes familj har det relativt gott ställt och hon studerar till advokat.


Har vi andra med det att göra överhuvudtaget? Frågan är bara hur glad jag skulle vara om det var någon av mina tonårsdöttrar det gällde… Blogg 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg