måndag 30 juli 2018

Skilsmässa rådgivning

Skilsmässa rådgivning

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik! Ladda hem checklistan idag.


Skilsmässa rådgivning

Planera begravningen hemifrån. Man skiljs från någon man älskat, eller fortfarande älskar. Mitt i allt finns också praktiska och ibland svåra juridiska frågor som behöver lösas kring bosta ekonomi och kanske barn. Skilsmässa Juridik, känslor, forum, tips m. Här hittar du all information du behöver för din skilsmässa.


Juridiska regler, men även tips på hur du kan undvika eller gå vidare med din skilsmässa. För att skiljas måste en ansökan om skilsmässa upprättas. Som föräldrar är det viktigt att försöka samarbeta kring barnen och ge dem stöd. Vi erbjuder en kostnadsfri juridisk utvärdering när du skiljer dig. En skilsmässa är jobbig.


Bodelning vid skilsmässa genomförs i tre steg: Först görs en bouppteckning, dvs en förteckning över makarnas samlade tillgångar och skulder vid tidpunkten för skilsmässoansökans inlämnande. En bodelning skilsmässa görs i regel samband med att ett äktenskap upplöses. En duktigt advokat kan under en timmes rådgivning i stora drag förklara vad en skilsmässa rent ekonomiskt och juridiskt kommer att innebära för just Dig och dessutom ge Dig ett antal tips och råd ”på vägen”. Att advokater erbjuder inledande juridisk rådgivning på detta sätt är endast positivt. Har du ett juridiskt problem är det i grund och botten inte någon större skillnad mot den rådgivning som du kan erhålla via Advokatjouren.


Har du ett enkelt ärende kan advokaten snabbt och enkelt förklara vad som gäller utan att det kostar dig något. Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt.


Vi på Juristresursen hjälper dig med smått som stort och vi hjälper dig snabbt och gratis. Vi lägger stor vikt vid att ge dig utförlig och tydlig hjälp! Vår rådgivning ger trygghet.


Vid skilsmässa Som huvudregel bör man alltid skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan annars finns risk för att ena maken eller makan flera år senare kräver en bodelning. Det finns nämligen möjlighet att kräva bodelning i flera år efter en skilsmässa. Du behöver dock inte vara överens med motparten för att ansöka om skilsmässa. Om ni har barn under år kommer tingsrätten besluta att skilsmässan ska föregås av en betänketid om sex månader. Står ni fast vid er vilja även efter sex månader måste någon av parterna ansöka om fullföljd vid tingsrätten.


Hur klarar man bäst av en skilsmässa ? Mia Pethrus, som arbetar med familjerådgivning, ger här tips och råd till dig som befinner sig i en separation. Att skiljas är ofta en livskris med flera faser. Det är viktigt att tänka på att man kan ha hunnit olika långt i processen inledningsvis. Har du mer komplicerade problem, som en vårdnads- eller bodelningstvist?


Stora paketet har inte fast pris som våra andra paket men vi hjälper dig att undersöka om din hemförsäkring kan täcka delar av kostnaden. Barns reaktion på skilsmässa. Barn kan reagera olika när föräldrar skiljer sig och ibland känna skuld för att föräldrarna inte längre kan bo ihop. Ibland kan det vara svårt för barnet som kanske måste flytta, byta skola eller att behöva bestämma med vem man ska bo och när.


Skilsmässa rådgivning

Här har vi samlat flera av de vanligaste frågorna och svaren inom de juridiska områden som vi jobbar med. Frågorna är uppdelade i olika kategorier i menyfältet till vänster. Om du inte hittar svaret på just din fråga eller har ytterligare frågor om ditt ärende är du välkommen att ringa vår rådgivning på ovan nämnda nummer. Vi vill göra något så snårigt och dyrt som juridik tillgängligt och begripligt för alla.


Vi förändrar juristbranschen och sänker trösklarna till juridik genom att bjuda såväl företag och privatpersoner på juridisk rådgivning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg