torsdag 12 juli 2018

Parterapi

Vår utgångspunkt är att en välfungerande parrelation är nyckeln till fysisk och psykisk hälsa. Vi tillämpar EFT, Emotionally Focused Therapy for Couples i vårt arbete med parrelationer. EFT är en välrenommerad metod för parterapi i världen idag. Av de par som genomgått parterapi enligt EFT blir – helt kvitt sina problem.


Ibland kan parterapi också ge insikt i huruvida relationen bör fortsätta eller inte.

Det är en parterapi som skapar förutsättningar för att känna större tillit och djupare intimitet med varandra. Ett par som går i terapi brukar oftast träffa en terapeut mellan till gånger beroende på vilken typ av problem paret har och vilka framsteg som görs under sessionerna. Nu ska man inte skönmåla parterapi som om det vore en lösning på allt.


Ibland kan det bästa ändå vara att ett förhållande avslutas när missbruk eller liknande tagit överhanden hos den ena eller båda parter. Att det någon gång under en parrelation uppstår en kris är mer en regel än ett undantag. Drygt hälften av alla äktenskap i Sverige slutar dessutom i skilsmässa ofta för att man tror att problemet ligger hos partnern eller att gräset är grönare på andra sidan.


Terapin inleds med en bedömningsfas, och en återkoppling till paret.

Imagoterapi - parterapi , parseminarier och individuell terapi. Du är varmt välkommen att höra av dig! Parterapi via Webbkamera genomförs framför en dator. Cecilia Hörnell-Sunar. I parterapi arbetar vi för att ni ska nå varandra på ett djupare plan och att skapa trygghet och tillit i er relation.


När ni går i parterapi får ni nya möjligheter att förstå varandra och stötta varandra istället för att gå in i destruktiva spiraler. I familjeterapi kommer ni tillsammans med någon eller flera familje­medlemmar. För de flesta par är det såväl utmanande som glädjefyllt att leva i en relation.


Många par, kanske de flesta, stöter på svårigheter i relationen som är svåra att hantera på egen hand. I övrigt är innehållet i terapin och upplägget densamma som om ni träffade psykologen på vår mottagning. Här finner Ni jnformation om parterapi. Därefter påbörjas förändringsarbetet. Vilken terapiform är bäst ? Denna text utarbetades ursprungligen som led i ett projekt, där experter från olika EU-länder utvalda av EU-kommissionen utarbetade webplatsen Web4health.


Vid S:t Lukas mottagningar finns möjlighet för par (partners, förälder–barn, syskon och andra konstellationer) att gå i parterapi. Problemen har oftast en negativ effekt på arbetslivet och föräldraskapet.

Vad hjälper parterapi. Vi behandlar relationsproblem och hjälper er att få en bättre fungerande relation med färre konflikter. Specifik kompetens för relationsproblem hos föräldrar. Acceptans och förändring.


Kärlek och smärta befinner sig ofta nära varandra. Ibland för den ena, ibland den andra, nästan som om de var ett danspar. Tar smärtan överhand och blir för stor kan parterapi vara det som vänder dansen så att kärleken åter för. Ofta är parterapi det sista försöket att rädda en relation men det är minst lika bra att stärka relationen innan det gått så långt.


Problem som par söker för kan vara gräl, otrohet, kontrollerande svartsjuka och separationsrädsla. Vi erbjuder Psykoterapi för indivi par och familjer. Vi är legitimerade behandlare med psykolog och psykoterapeuterubildning. Våra behandlingsmetoder består bl.


KBT- parterapi hjälper er att bryta dysfunktionella mönster i er relation och bryta låsningar bestående av skuldbeläggning, anklagelser och motanklagelser etc. KBT-terapin ger er den hjälpen genom att jag som professionell, oberoende part kan underlätta ert samtal samt belysa det som behöver förstärkas, förnyas eller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg