torsdag 12 juli 2018

Olika sexuella läggningar

Typer av sexuella läggningar. Det finns fyra huvudgrupper av sexuella läggning. Folk som attraheras av det motsatta könet är heterosexuella. Homosexuella attraheras av personer av samma kön.


Tre vanliga sexuella läggningar är: Heterosexuell, hetero Du blir kär i eller sexuellt attraherad av personer som har ett annat kön än du.

Ett annat ord för det är straight. Sexuell läggning syftar i Sverige oftast på en persons sexuella orientering i fråga om partnerns kön. Vissa menar också att asexualitet bör räknas som en sexuell läggning.


Polysexualitet som läggning behöver alltså inte innebära att man har flera olika sexuella relationer samtidigt. Och en person som är polysexuell i bemärkelsen att den har flera sexuella relationer kan ha vilken läggning som helst i övrigt – homosexuell, bisexuell, eller pansexuell till exempel. Detta hänvisar till den sexuella attraktionen till olika könen eller könen.


Naturligtvis, nu vet du lite mer om var och en av dem!

Nu kan du utbilda dina vänner, så att världen är mer informerade om vägen mänsklig sexualitet verk. Heterosexualitet: Sexuell attraktion eller kärlek till en person av motsatt kön. Ord gällande sexuell läggning är enbart or ingen sanning om en människans alla egenskaper.


En del vet sin sexuella läggning redan på dagis, andra då de fyller medan vissa funderar hela livet. Det är svårt att säga vad som är vanligast då vi alla är så olika ! Kan en persons sexuella läggning förändras? Du bestämmer själv om du vill kalla dig för hetero, homo, bi eller något annat som du tycker passar bättre.


Exempel på sexuella läggningar är heterosexualitet, homosexualitet, bisexualitet och pansexualitet. Lagen definierar sexuell läggning som homosexuell, heterosexuell eller bisexuell läggning. Förbudet mot diskriminering gäller alla dessa tre sexuella läggningar. Diskrimineringslagens skydd omfattar situationer och förutsättningar som har ett nära samband med den sexuella läggningen, såsom att ha sexuellt umgänge eller att bo och leva med någon av samma kön eller av annat kön. En del ligger ganska nära eller överlappar varandra, men det finns viktiga skillnader.


Här finns en lista på olika typer av läggningar , vilket kan vara till hjälp för att förstå alla begreppen. Man kan inte välja sin sexuella läggning , eller förändra den med viljekraft. Foto: Isaiah McClean, Unsplash.

Vi som har en dekadent läggning och blaserad blick måste titta två gånger för att se hur lågmält tillfredsställande det är. Jonny Hjelm poängterar att en persons sexuella läggning vid en idrottsprestation är irrelevant. Det är inte en sexuell läggning att vara cisperson eller transperson. Könsidentitet och könsuttryck handlar om ditt eget kön och inte könet hos den eller de du blir sexuellt attraherad av eller kär i. Både cispersoner och transpersoner kan vara bisexuella, homosexuella, heterosexuella, queera eller något annat. Vilka olika sexuella läggningar finns det egentligen?


Antar att det finns minst hundratal pga hur djupt man vill gå. Vi har valt vilken syn man har på olika sexuella läggningar och identiteter. De mänskliga rättigheterna, regeringens budskap, skollagen och skolans grundvärderingar.


Men min fråga är varför man inte nämner sexuella läggningar i artikel bland de mänskliga rättigheterna? Historiskt har frågan om sexuella läggningar varit laddad och stigmatiserad. Parafilier och sexuell läggning.


Vissa anser att parafilier inte har något med sexuella läggningar att göra då exempelvis en pedofil kan vara såväl hetero-som homo-eller bisexuell. Andra använder sexuell läggning som en term som fångar upp mer än HBT-normen och inkluderar därmed många av parafilierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg