fredag 27 juli 2018

Mossbekämpning plattor

På den här sidan finner du mossbekämpning som fungerar. Vi har samlat fakta och information och välfungerande metoder, kända lösningar, mossmedel samt maskiner för att bekämpa och få bort oönskad mossa från gräsmatta, tak, panel, plattor eller var hän problemet än må vara. Sådär ser mina 29-åriga plattor ut också Högtryck (har en Kärcher 5) hjälper med det munstycket som ger roterande stråle, och man får gå nära, typ en centimeter ifrån. Det skvätter och blir gyttjigt. Mossan är snart tillbaka.


Sommarens projekt är för övrigt att byta plattorna och sliprarna på framsidan av huset, gissa varför? För att få bukt med mossa på plattor , fasader och tak , är det många som är beredda att betala överpriser för ett mossborttagningsmedel som fungerar. Sanningen är den att många av mossbekämpningsmedel gör ett ganska dåligt jobb, detta gäller dock inte fulstopp som är en relativt ny produkt skapad i syfte att få bukt med mossa, alger, lavar, mögel och svampar. Stenplattor som har täckts av mossa ser inte alltid så fina ut.


Det är ju inte nödvändigtvis så att alla tycker att det ser romantiskt och inbjudande ut med ett grönt mosstäcke. Det finns god anledning till att ta bort mossa på stenplattor om man vill ha en vacker och mysig trädgård. Med bra mossbekämpning så får man fina plattor.


Mossbekämpning plattor

Det är ju icke nödvändigtvis så att alla tycker att det ser romantiskt och inbjudande ut med ett grönt mosstäcke. Med god mossbekämpning så får man fina plattor igen. Vi har allt ifrån gösel mot mossa till mossmedel och mossbekämpning. Vi har även högtryckstvättar, ogräsmedel, takskrapor och andra trädgårdsredskap.


Bland annat har Nelson Garden flera smidiga ogräsmedel för mossbekämpning där du enkelt ansluter din trädgårdsslang och sprayar över mossan. Ett effektiv är järnsulfat. Ute med det i rätt koncentration och efter en kort stund är mossan svart, men sedan återstår ju jobbet med att ta bort den döda mossan.


Nu fick inte jag detta att fungera alls. Har någon tips på hur man lättast tar bort mossa på knottriga stenplattor som ligger som gångplattor med gräsmatta intill och på andra lite större platser. Stenbolaget använder sig av cookies. Några av dessa är nödvändiga, andra hjälper oss med t. Så tycks vi resonera när vi skvätter ut allsköns medel mot ogräs och.


Järnsulfat, alternativt järnvitriol, för plattor ger goda resultat, men beroende på hur mycket mossa man har att göra med så kan man behöva repetera behandlingen några gånger. Samma sak ifall det är ljusa plattor och man icke kan använda järnsulfat för det färgar, utan använder Bensaltensid alternativt Fulstopp. Det är ju ej nödvändigtvis så att allihopa anser att det ser romantiskt samt inbjudande ut med ett grönt mosstäcke. Jag har testa högtryckstvätt men då följer liksom även stenarna med och det vill jag ju inte.


Mossbekämpning plattor

Har även provat högtryckstvätt med ett sådant där runt munstycke som är för typ trädäck men även då följer stenen med plus att jag får fula ringar på det som blir kvar av plattan. Ta bort mossa genom mossbekämpning. Vårt betyg på denna produkt: Att bruka bensaltensid vid mossbekämpning har visat sig mycket effektivt. Det finns ju algtvätt att köpa men är det en hel uppfart, så går det nog åt mycket, och det kan nog skada växter också, även om det bara är något.


Använde ett annat medel än biltemas, i fjol fungerade extremt bra! Har redan ett tak fritt från påväxt. Funkade så bra att i våras köpte jag stenvården o la på plattor o marksten.


Mossbekämpning plattor

Verkar minst lika effektivt det ! Toppbetyg, rekomenderas starkt ! Bevara heter det, de har även en hemsida bevaraprodukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg