onsdag 11 juli 2018

Bebis född vecka 30

Bebis född vecka 30

Gravid vecka – din kropp. Du är gravid i vecka och har nu bara veckor kvar. Många av de graviditetssymptom som var vanliga under den första tiden kommer nu tillbaka. Det är vanligt att du har ömma bröst, att du känner dig trött och du behöver säkert gå på toaletten och kissa hela tiden.


Hon började äta smakisar när hon var månader (okorr). Hon gillade det och det har inte varit nåt problem heller. Hon fyllde år för en vecka sedan nu och äter precis som vilken annan ettåring. Hon tar in hela tiden på längd och vikt, även om hon inte är helt ikapp så kommer hon att vara det snart.


När ett barn föds före graviditetsvecka kallas det för att barnet är född för tidigt. Ofta behöver barn som föds före vecka någon form av vård. Det är mycket viktigt att du är nära ditt barn och deltar i vården, personalen hjälper dig med det. Danderyds sjukhus hade ingen plats för oss på neonatalavdelningen så vi flyttades till Södersjukhuset. Väntar fortfarande på fler provsvar, men så snart de kommit så lutar det åt att behandling måste komma igång så fort som möjligt (de misstänker en sort som är allvarlig och aggressiv och snabbt sprider sig).


Bebis född vecka 30

Lun eftersom de har den bästa neonontalvården i landet. Den ena tjejen hade öppen ductus som stängdes efter ca veckor av sig själv (två dagar innan hon skulle flyttas till ett annat sjukhus för att stänga ductusen). För tidigt födda barn, sk prematur, innebär att ett barn föds innan den 38e graviditetsveckan. I Sverige föds ungefär av. Ditt barn i vecka i graviditeten Huvudet utvecklas.


Bebisens hjärna fortsätter sin fantastiska utveckling. Den här veckan börjar hjärnan anta sin särpräglade skrynkliga form. Vecken gör att hjärnan kan rymma fler hjärnceller. Det superfina lanugohåret som täcker barnets kropp börjar försvinna. Clara var beräknad till den april i år, men föddes den december förra året i vecka 2 tre och en halv månader för tidigt.


I dag är hon en pigg och glad liten tjej. Se bilder på nyfödda här! Kan ni berätta hu det har gått för er? Hur lång tid var ni kvar på sjukhuset? Hon kan vara den mest för tidigt födda bebisen som överlevt”, står det i rapporten.


Courtney Stensru 3 berättar för CNN: ”Det fanns berättelser om 22-veckors bebisar , 23-veckors bebisar , men ingen som var född i vecka 21. Så jag visste att chanserna var små”, säger hon. Min tjej föddes i vecka 30.


Flest föds i veckorna kring BF. Men de flesta bebisar föds ändå på BF plus minus två veckor , precis som barnmorskorna brukar säga. Drygt procent föds någon gång under den fyraveckorsperiod (från och med graviditetsvecka till och med graviditetsvecka 41).


Kolla in statistiken här nedan! Ni med barn födda runt dessa veckor. Vad vägde era bebisar ? Hur länge fick ni stanna på sjukhus?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg