torsdag 28 juli 2016

Tips på bra dokumentärer

Vi älskar riktigt välproducerade dokumentärer och tv-serier, men det kan vara en riktig djungel att hitta sådant som faktiskt håller måttet. Du vill ju inte slösa tid på sådant som inte är bra när du väl är ledig, därför har vi listat åtta grymma dokumentärer du kan beta av under regniga dagar eller trötta kvällar. I dokumentären följer vi jakten på en av USAs mest ökända seriemördare. Zodiac-mördaren begick en serie av bestialiska mord.


Fallet blev oerhört känt, främst på grund av det faktum att mördaren efter morden ringde- och skickade anonyma brev till polisen.

Jag är en riktig junkie när det gäller dokumentärer ! Såg en dokumentär , vet inte vad den heter men de hade löst gåtan med hur man byggde pyramiderna. Det finns lufthål, de fick godkännt att borra hål och köra in en kikare så hittade de att man på sidan hade dragit upp stenarna. Dokumentärer är ett fantastiskt sätt att lära sig något nytt, se saker ur ett nytt perspektiv och tänka lite extra på sin samtid. Allt detta – och du blir samtidigt underhållen!


Netflix har ett stort utbud av dokumentärfilmer och serier som är tankeväckande, upprörande och berörande. Biologen Joe Hutto har en dröm om att föda upp en kull vildkalkoner på sin gård i Florida. En dag blir drömmen verklighet och Joe blir snart varse om vilken totalt uppslukande uppgift det är att vara kalkonförälder.

En otroligt gripande och lågmäld dokumentär som med små medel träffar en rakt i hjärtat. Tips på bra dokumentärer Home › Forums › Repan › Tips på bra dokumentärer This topic contains 1replies, has voices, and was last updated by Anonym anvandare years, months ago. Intresset för bra dokumentärer är jättestort på streamad tv och utbudet är mycket stort på streamingtjänsterna Netflix, HBO Nordic, Viaplay och SVT play.


Streama dokumentärerna det snackas om. Uppmärksammade och omdiskuterade. Politik, miljö, musik, sport och annat som berör, upprör och engagerar. Letar du också efter en bra podcast? Hoppas du hittar en ny favorit podcast!


Det ska här inte förtäljas utförligt om innehållet då upplevelsen vinner på att man inte vet för mycket på förhand. I korthet handlar det om en musiker som släppte två album på 60-talet och av vissa har jämförts med bland annat Bob Dylan, men sedan glömdes helt bort och som enligt rykten ska ha tagit livet av sig på scenen. Alla barn förtjänar föräldrar som alltid finns där för dom. Se den om ni inte gjort det, en väldigt tänkvärd och bra dokumentär ! Nr 2: ”Kapten klänning” och finns på TvPlay. En dokumentär om tre delar.


Den handlar om Göran Lindberg som levde ett dubbelliv som polischef och våldtäktsman. På Netflix finns det gott om spännande och intressant true crime – både serier och filmer. Här är bra kriminaldokumentärer.

Hitta din favorit i utbudet. I den här dokumentären får man veta hur filmen kom till och reda på hur en av filmens skådespelare ser på det hela. Vill du tipsa om fler dokumentärer inom True Crime? Fler tips för en härligare höst! Men krimdokumentären är inte den enda fängslande filmen om verkligheten som streamingsidan har att erbjuda.


Du måste aktivera javascript för att sverigesradio. Poddtoppen ger dig tips och rekommendationer på intressanta, bra och spännande podcasts. Har du problem med vår sajt så finns. Topplista för de populäraste poddarna just nu inom alla kategorier.


Anton Bergs dokumentär om Diskoteksbranden i Göteborg tog hem priset i hård konkurrens med nio andra dokumentärer. Mer: Alla kändisar i PDokumentär. Alla dokumentärer sorterade efter ämne.


Bästa intervjuerna – hela listan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg