torsdag 21 juli 2016

Helt onödig fakta

Onödigt fakta och onödigt vetande som är kul men kanske inte platsar på CVn. Använd dessa roliga fakta i tid och otid. Alltså jag är en riktig sucker för typ, onödig fakta eller rolig fakta. Eller dejtar du någon rödhårig?


Att vara rödhårig är nämligen extremt sällsynt - och dessutom unikt på flera sätt.

Vi föds utan knäskålar. Get without the ads. Skip trial month free. ROLIG (men helt onödig) FAKTA. New York City är längre söder ut än Rom.


Och Skottland är längre norr ut än Alaska (geografiska skills någon?). Det är omöjligt att andas och svälja samtidigt. Hit flockas turister för att ta bilder som ofta uppfattas som optiska illusioner på grund av gatans lutning.

Det var inte meningen att gatan skulle vara så brant. Arkitekterna som planlade stadens gator tog helt enkelt inte hänsyn till stadens topografi. De flesta fotbollsspelare springer mil på en match.


De enda två djur som kan se bakåt utan att vrida på huvudet är kaninen och papegojan. Det bästa var att hemmaspelarna inte offrade onödig kraft inför morgondagens kvartsfinal och att bröderna Sedin fick gott om speltid. Resultatet blir en onödig stress för barnen och vad den långsiktigt innebär vet vi inte i dag.


Det är bara en helt onödig detaljstyrning och maktutövning. Held moottoripyörä vaatteet ja varusteet edullisesti FC Motosta! Kassetter, disketter, cd-skivor, flexskivor olika typer av disketter och en hel del annat finns i ett av Sydarkiveras förråd på huvudkontoret i Alvesta. Det kommer vi inte kunna bevara för tid och evighet. Vi måste först kontrollera om det är bevarandevärd information.


Sedan kommer vi föra över det till vår bevarandeplattform. Michelle Williams och Julianne Moore är superproffs som förstås alltid är sevärda. Men den här nyversionen av Efter bröllopet är märkligt.


Vibeke dog i en helt onödig olycka. Så om det ska lämnas en lärosats efter henne så bör det vara ”gör inte som jag gjorde”. Oavsett om det är på vattnet eller på vägen – kör inte i mörker, kör inte för fort, kör inte där du inte vet vägen.

De används även för att förbättra upplevelsen väl på siten. Våra cookies är helt säkra och kan inte manipulera prisinformation. Haha sånt här tycker jag är så kul att läsa.


Tycker det är sjukt roligt iallafall, läs dom här, helt onödig fakta men ändå roligt att veta eller hur. Mina samtalsämnen ikväll #128521; CHECK! Fjärilar smakar med fötterna. En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet.


Med reportage, fakta och analys tar vi upp de stora frågorna i vår tid. Frågorna som skaver lite. Människa och miljö, krig och konflikter – Friktion handlar om den värld vi alla delar. Du hittar alla våra klipp och ämnena vi fördjupar oss i på SVT Play, SVT Nyheter och på sociala medier. I går så lärde jag mig något nytt, det lyder såhär: Om en sockerbit skulle ha samma densitet som en atomkärna så skulle den inte väga kilo, inte kilo.


Men något av det farligaste som finns är när något händer vår hjärna. Blir din hjärna utan syre i 5-minuter kan detta leda till permanenta hjärnskador. Men när hjärnan fungerar som den ska är det ett helt fantastiskt organ, och här följer tio fakta som du antagligen inte visste om din egen hjärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg