fredag 8 juli 2016

Barn som slår sina föräldrar

Barn som slår sina föräldrar

Dominerande föräldrar som slår och domderar får barn som blir ögontjänare. De lyder bara när föräldrar eller andra vuxna är närvarande men däremellan gör de en massa sattyg. Alternativt använder de samma metod på andra som föräldrarna använder på dem, det vill säga slår och domderar med andra.


Dom söker gränser på förskolan hos mormor och morfar men framförallt med sina egna föräldrar. För vad kan man inte testa med dom? Dom finns ju kvar där och älskar en i alla fall. Men sen tror jag att det gäller att vara väldigt tydlig med sina egna gränser. Nu slår barn sina föräldrar , helst uppenbarligen sina mammor, av pur ilska.


I lägre åldrar slåss pojkar mer, uppger Parentline Plus, men när flickor når års ålder slår de sina föräldrar lika ofta som pojkarna. Enligt Parentline Plus är de flesta föräldrar som utsätts för våld av sina barn ensamstående. Det äldsta barnet ska få ha ett eget liv utan att behöva vara extra förälder. Sen gör ju också barn som du gör. Enligt FN:s Barnkonvention är det förbjudet att utöva våld mot barn och ungdomar.


Där står att ”Varje barn har rätt att skyddas mot fysiskt eller psykiskt vål övergrepp, vanvård eller utnyttjande av föräldrar eller annan som har hand om barnet. Att utsätta någon för våld är också ett brott mot svensk lag. Våld förekommer i alla samhällsklasser. Det går inte att förutsäga vilka föräldrar som kan komma att utsätta sina barn för vål dock kan det ibland finnas omständigheter som ökar risken.


En stor riskfaktor är om någon annan i familjen är utsatt för vål som exempelvis våld mellan föräldrarna. Ibland är det svårt att veta skillnaden, särskilt hos små barn som kan ha svårt att beskriva sina symptom. Så blir du en lycklig bonusförälder – experten tipsar Att bli kär i någon som redan har barn och bli bonusförälder på kuppen framkallar ofta ett helt register av olika känslor, både för dig och ditt bonusbarn. Jag har en snart 9-årig son och han sparkar mig ibland när han inte får som han vill och när jag talar om tydligt varför han inte får det så lyssnar han inte utan sparkar mig hårt eller kastar saker på mig eller ibland gör något annat dumt. Barn som slår sina föräldrar ? Här följs tre familjer som har svårt att hantera sina barns.


Ikväll har jag pratat med barn som separerats från sina föräldrar och går runt utan man, dryck och rena kläder. Vi gör allt vi kan för att hjälpa dem, säger han till tidningen. Under tisdagen förväntas tyfonen fortsätta in över stora delar av Filippinerna innan den avtar i styrka och lämnar landet på torsdagen. Vi vet att barn som utsätts för våld löper långt större risk att drabbas av ohälsa längre fram i livet. Och vi vet att många barn inte berättar om övergrepp förrän de blivit vuxna.


För barn som utsättas för våld eller lever i en familj där pappa slår mamma ökar risken att senare i livet utsättas eller utsätta andra för våld. Barnen i dokumentären utmålades som normalstörda barn i början av dokumentären och det är inte fören i mitten av dokumentär där det kommer fram att ett av barnen fått diagnoser, bland. Men det är inte bara i parrelationer som våldet borde uppmärksammas, utan det finns även en stor problematik med barn som slår sina föräldrar , och där är mörkertalet stort enligt Anna Alm Mårtensson. Just nu befinner sig era barn i en övergångsfas i livet, då de vill mycket mer än de kan och ibland vet de inte ens vad de själva vill.


Men ni föräldrar , ni som alltid hittills vetat vad som är bra för era barn , ni borde ju veta och kunna allt och inte säga nej, tycker barnen. Men nej är just vad ni föräldrar måste säga ibland. Om det förekommer våld mellan föräldrarna är det vanligt att också barnen lär sig att söka uppmärksamhet på samma sätt. Att uppleva våld mellan sina föräldrar är lika smärtsamt och svårt för barn som att själva blir slagna. Vi granskar myndigheter, lyfter barns egna berättelser och tar fram nya rapporter varje år för att verka för att samhället ska bli bättre på att skydda sina barn.


Det är förstås till skada för barn. För om ett barn utsätts för våld måste samhället kunna agera snabbt och ge den hjälp som barnet har rätt till. Vi driver på för att starta fler Barnahus. Ni beskriver ett impulsivt beteende som yttrar sig i att er son, utan eftertanke, slår till andra barn i vissa situationer.


Barn som slår sina föräldrar

Det man många gånger gör både som förälder och personal är att språkligt tillrättavisa och förklara efter att. Det var inte så länge sedan som föräldrar slog sina barn i uppfostringssyfte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg