tisdag 12 juli 2016

Bada på malta

Malta bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Koppla av på semestern. Njut av mat och dryck.


Tack vare sitt sydliga läge kan man sola och bada på Malta till långt in i november.

Medeltemperaturen i vattnet under högsäsongen (maj-oktober) är 2grader och det finns många som badar utmed Maltas kust året runt. Ta del i festligheterna tillsammans med öns lokalbefolkning – se Att göra Malta. Tack vare Maltas geografiskt fördelaktiga läge, beläget vid porten till Afrika ungefär km söder om Sicilien, kan man sola och bada på Malta till långt in in november. Malta : Här finns många historiska byggnader och lämningar,som egalitiska tempel, grottor, katakomber och katedraler.


Bäst bevarade och öppna för besökare är Tarxien, Mnajdra, Hagar Qim på Malta. Spendera några sommardagar på Malta , den lilla ön mitt i Medelhavet vars huvudstad Valletta bjuder på historik och kolonial arkitektur. Landsbygden har flera sevärdheter sedan romarriket och tidigare än så, och stränderna är fina och bjuder in till sköna dagar.

Från Maltas flygplats avgår buss till Valletta. Taxi till centrum i Valletta kostar ca 1kr. Maltas lokalbussar utgår till i princip hela ön från busstationen i Valletta. Biljetter kostar 5–kr.


På dessa stränder kan därför tryggt naken sola och bada utan rädsla dig. En av de mest berömda naken stränderna i Malta är Gneja Bay beach, varvid den norra delen är populär bland nudister. Stranden ligger i norra delen av ön Malta , nära byn Mgarr. Man behöver lite tid på sig för att bilda sig en uppfattning om hur man vill bo och var.


Då kan ett hyresalternativ vara bra. Och det finns gott om lägenheter att hyra. Du kan hyra möblerat eller omöblerat. Om du reser till Malta på visningsresa, låt dig inte stressas. Ta tid på dig att bestämma dig för en investering på Malta.


Jag håller med om att Mdina är värt ett besök liksom korsriddarborgen Fort st Angelo och gravkammarna i Ħal Saflieni Hypogeum. Jag tycker nog att nätter på själva Malta är i minsta laget för att se alla sevärdheter.

Det finns gott om badplatser på Malta och även St. Peter’s Pool bjuder på en intressant upplevelse för dig som vill bada från klippor eller snorkla. Ett perfekt resmål för dig som uppskattar sol, bad och god mat. På Malta finns det inga fula lockbilder på mat. Portionerna är väl tilltagna, maten smakfull och oftast hemgjord med kärlek.


Mat är kanske det mest prisvärda på hela Malta näst efter sprit och italiensk glass på Gozo. Detta är de vanligaste av de farliga djur på Malta som du bör känna till innan du reser. De flesta farliga djuren är undervatten och därför kan det vara lite svårt att veta riktigt vart de är.


Som tur är så finns det många bevakade stränder på Malta. Så där kan du bada om du inte har lust att äventyra med din hälsa. Mångsidiga Malta har något för alla. Res till Malta och njut av ett milt klimat året runt! Välj mellan härliga orter som St.


Julian, Valetta och Sliema. Boka flyg och hotell till Malta på Apollo. Malta är ett av Europas minsta länder, men har trots det en hel del att erbjuda sina besökare. Att det dessutom är behagligt klimat på Malta året runt gör inte direkt saken sämre heller. Gozo är en underbar, fascinerande och lugn liten stenö med en större bördighet än på Malta , och med vänliga människor som man lätt skapar en god vänskap med (alla pratar engelska).


Med en rik historia finns det massor att se och uppleva. Denna plats är en av Maltas största attraktioner och lockar massor av turister varje dag, så pass många att det är fullkommers på plats med matstånd och en del solstolar på små stranddelar. Fina stränder på Malta. Runt ön finns såväl klipp- som sandstränder, och ofta finns betongbryggor på stränderna att bada från.


Vattnet är rent, klart och friskt och passar perfekt för dig som vill dyka eller snorkla under din resa till Malta. Kändishotellet framför andra har en egen wall of fame med porträtt på stjärnor som bott där genom åren. Beläget med en fantastisk vy över vattnet på några minuters promenadavstånd från Valetta.


Hotellets poolområde är stort, här badar man inte i havet. Storskalig konferensanläggning. Malta består av en ögrupp med sju öar varav endast de tre största är befolkade: Malta , 2kvadratkilometer, där huvudstaden Valletta ligger och med Benghisa Point som den sydligaste udden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg