torsdag 28 juli 2016

Känslomässig misshandel

Känslomässig misshandel

Den kan paralysera allt som ödet lagt fram för oss. När vi tillåter den att fortskrida blir den till något som falskt definierar vilka vi är. Psykisk misshandel är återkommande dåligt bemötande i syfte att dominera, kontrollera, kränka, förödmjuka den man utsätter. Det finns forskning runt detta.


Känslomässig misshandel

Om känslomässig misshandel Katinka Wallner. Gjorde allt för att dölja partnerns misshandel - Malou Efter tio (TV4) - Duration: 22:39. Idag var det år sedan socialtjänsten hämtade mig. Det är på dagen år sedan jag bröt tystnaden, sa ifrån, gick emot all lojalitet och heder. Hen vill alltid veta var du är och vad du gör.


Hen blandar sig i dina studier, ditt arbete. Hen kan hindra dig att få t. Ett barn som har mat, leksaker, kläder och är engagerat i fritidsaktiviteter kan fortfarande vara utsatt för psykisk misshandel i form av känslomässig negligering. Spänning byggs upp, en incident inträffar, försoning, en period av lugn. Verbal misshandel leder ofta till fysisk sådan, och dessa kan existera parallellt med varandra i en nära relation.


Känslomässig misshandel

Misshandel är misshandel , och den orsakar stora skador på en människa, oavsett om den utförs med ord och beteenden, eller med knytnävar. Och till vilket ändamål? För att komma över något, eller helt enkelt uppnå någon form av tillfredsställelse från känslan av att kontrollera den andra personen. De ledde till känslomässiga sår, som visserligen läktes så småningom, men lämnade efter sig fula ärr. ANN och Ken har i likhet med tusentals andra tonåringar blivit utsatta för något som experterna har kallat ett systematiskt tillintetgörande av en ung persons självkänsla — känslomässig misshandel.


Balansgången blir i det närmaste totalt omöjlig att hantera. Där man å ena sidan lever med en konstant känslomässig utpressning och misshandel , och å andra sidan har en pappa som överkompenserar åt andra hållet med så höga förväntningar att man inte ens är i närheten av att klara av möta dem. Vi anser det viktigt att betona att barns känslomässiga behov inte endast kan tillgodoses av barnets föräldrar utan även av andra vuxna i barnets närhet.


Oförmögen att reagera med känslor. Självklart kan man även se något av ovanstående beteenden hos barn som inte är utsatta för psykisk misshandel , men ett förändrat beteendemönster hos barnet inom flera av dessa områden är en stark indikator på att barnet kan vara utsatt för psykisk misshandel. Denna typ av misshandel leder ofta till yttre skador, även om förövarna vanligen försöker förhindra upptäckt genom att minimera synliga skador. Abusive Head Trauma - tidigare känt under benämningen Shaken Baby Syndrome. Känslomässigt avstängd.


I princip är narcissistisk misshandel ett sätt att beskriva känslomässig misshandel som begås av narcissistiska personer. Oavsett om misshandeln begås av en narcissist eller inte är känslomässig misshandel mycket skadligt och farlig för den misshandlades psykiska tillstånd. Du kan kalla det vad du vill, men han är en skit som behandlat dig som skit och du har hamnat i ett slags känslomässigt beroende av honom. Du behöver inte grubbla på om du kunde gjort på annat sätt eller att det delvis skulle vara ditt fel.


Inget av det är ditt fel. Cykeln med lugna perioder, spänning och misshandel ger en känslomässig berg- och dalbana med förhoppning, besvikelse, smärta och rädsla vilket resulterar i känslomässig utmattning. Hen glömmer bort sig själv och har tappar intresset för saker. Som medlem kan du själv ställa frågor och få svar av andra medlemmar som är intresserade av psykologi. Det här gäller mig, jag som utförde psykisk misshandel på mitt livs kärlek, utan att veta om det.


Jag träffade mitt ex genom gemensamma vänner och vi blev snabbt kära. Vi bodde mil ifrån varandra i början, vilket vi båda tyckte var jobbigt. Exempelvis fel medicin, bristande hygien, dålig nutrition.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg